Ennyire futotta…

Ötvennégy ponttal, 106–52-re kapott ki az éllovas és tizennégy meccs után százszázalékos Szombathelyi Egyetemi SE-től a BKG-VMG DSE férfi NB II-es (harmadosztály) kosárlabda csapata a Nyugati csoportban.

Hasonló tartalmaink:

Mindössze nyolc játékost tudott magával vinni a BKG-VMG DSE harmadosztályú együttese a listavezető elleni mérkőzésre. A bokasérüléséből lábadozó Valaczkay Gábor játékos-edző is kénytelen volt pályára lépni, ám az ő tíz pontja sem ért sokat a Vas megyei csapat ellen, amely már az első tíz perc után tizenöt ponttal meglépett, s a következő felvonásokban is nagyjából tíz egységgel tudta növelni előnyét.

A kezdő irányítóját, Kerényi Gergőt nélkülöző érdi gárda a nagyszünetben már 52–29-es hátrányban volt az NB I-es szintű szombathelyiekkel szemben. Igaz, Valaczkay Gábor számára furcsa volt, hogy a Vas megyei város tornacsarnokában a kosárlabdameccsel egy időben röplabdamérkőzés is zajlott, s a két eseményt mindössze egy háló választotta el egymástól…

Az érdiek sok hibával játszva nem tudták felvenni a versenyt a tíz egyforma képességű játékost felsorakoztató Szombathellyel, de talán még magukkal sem, így a játékos-edző szerint magukhoz képest is gyengébben játszva kaptak ki.

– Tartalékos csapattal az eddig hibátlan, NB I-es szintű Szombathely ellen sajnos csak közepes játékkal ennyire futotta – summázott Valaczkay Gábor.

A javítás lehetősége viszont adott, miután a 15. fordulóban a Siófoki Kosársulit fogadják február 11-én, vasárnap 16 órakor a Vörösmarty Mihály Gimnázium tornacsarnokában az érdiek.

Férfi kosárlabda NB II, Nyugati csoport, 14. forduló
Szombathelyi Egyetemi SE–BKG-VMG DSE 106–52 (25–10, 27–19, 29–14, 25–9)

Címkék