Hat sportág is porondon – hétvégi sportelőzetes

Negyedik felkészülési mérkőzését játssza az NB III Nyugati csoportjában szereplő Érdi VSE, amely térségi ellenféllel vív meg. A Delta RSE Érd női röplabdázóinak befejeződik az alapszakasz, míg a VMG kosarasai a három dobogós elleni meccs után ismét győzelmi eséllyel lépnek pályára. A tollaslabdázók már lázasan készülnek a diákolimpiára, míg az úszók Hódmezővásárhelyen állnak rajtkőre.

Hasonló tartalmaink:

LABDARÚGÁS

Eddig veretlen felkészülés. A Merkantil Bank Liga NB II-ben szereplő Budaörs már túl van hét edzőmérkőzésen a téli felkészülés során, melyből a Komárno elleni 4–4-es döntetlent leszámítva hatot megnyert. Bognár Györgyék vasárnap az Érdi VSE ellen játszanak az Ercsi úti Sporttelepen. Limperger Zsolt gárdája sem talált még legyőzőre, igaz, Kertész Ferencék eddig mindössze háromszor léptek pályára, a másodosztályú Szolnokot és a megyei elsőosztályban érdekelt Tökölt egyaránt verték, míg legutóbb a sérülésektől tizedelt együttes gól nélküli döntetlent játszott a Tiszaújvárossal.

A Budaörs az érdi mérkőzés előtt még február 10-én, szombaton is játszik, miután a szlovák másodosztályú Rimaszombathoz látogat.

Felkészülési mérkőzés
02.10.:
Rimaszombat (szlovák II. o.)–Budaörs
02.11., 11.00: Érdi VSE–Budaörs

RÖPLABDA

Zárul az alapszakasz. A női röplabda NB II Közép-csoportjában szereplő Delta RSE Érd hazai pályán azt a Penta Gödöllői RC U21-et fogadja, amelyet az érdi csapat egyedüliként győzött le eddig másodosztályú szereplése alatt. Dömötör-Mátrai Beátáék a tizennyolcadik fordulóban február 10-én, 16 órakor kezdenek a GRC U21-es korosztályos csapata ellen a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban.

A két csapat az ötödik körben találkozott egymással, a Delta ötszettes kiélezett találkozón nyert 3:2-re.

A Delta korosztályos csapatai közül 10-én a minik az országos bajnokság aktuális körében Békéscsabára, a serdülők 11-én ugyancsak az országos bajnokságban Székesfehérvárra látogatnak.

Női röplabda NB II, Közép-csoport, 18. forduló
02.10., 16.00:
Delta RSE Érd–Penta Gödöllői RC U21

Országos Serdülő Bajnokság
02.11.,
Székesfehérvár

Országos Mini Bajnokság
02.10.,
Békéscsaba

KOSÁRLABDA

Ismét győzelmi esélyekkel. Persze, a labda gömbölyű, de az elmúlt három körben roppant nehéz dolga volt a férfi kosárlabda NB II (harmadosztály) Nyugati csoportjában szereplő BKG-VMG DSE-nek. Az érdi csapat ugyanis a tabella első három helyezettjével, a Szombathellyel, a Péccsel és a Sopronnal találkozott, s mindhárom alkalommal vereséget szenvedett. Igaz, jó hír, hogy a múlt heti találkozón már visszatért Valaczkay Gábor játékos-edző. A Siófoki Kosársuli ellen pedig pikáns rangadót vívhatnak Miháczi Ádámék, hiszen a VMG hat győzelemmel és nyolc vereséggel kilencedik, a Balaton-partiak pedig négy sikerrel kés kilenc zakóval tizedik helyen állnak a tabellán.

A két együttes a második fordulóban találkozott, akkor az érdiek hét ponttal, 68–61-re nyertek Siófokon.

Férfi kosárlabda NB II, Nyugati csoport, 15. forduló
02.11., 16.00:
BKG-VMG DSE–Siófoki Kosársuli

VÍZILABDA

Tovább küzdenek. Már a harmadik fordulót bonyolítják le a 2006-os vízilabdázók rájátszásában. A Kőnigh György Gyermekbajnokságban a 13-24. helyek eldöntéséért vívnak a csapatok, akik ezúttal a Nyéki Imre uszodában vendégeskednek. A Százhalombatta a Kaposvárral, a Budapesti Honvéd SE-Érd pedig a Győrrel vív meg.

Az ÉRD Arénában hat vízilabdamérkőzést bonyolítanak le szombaton, miután a Dunántúli Vízilabda Liga gyermek korosztályának alsóházi rájátszását kezdik meg a csapatok.

Kőnigh György Gyermekbajnokság, 2006, Rájátszás, 13-24. helyért, 3. forduló, Nyéki Imre uszoda
02.10., 12.00:
Százhalombatta–Kaposvári VK
02.10., 13.00: Budapesti Honvéd SE-Érd–Győri VSE

DVL, Gyermek, Rájátszás, Alsóház, 1. forduló, 02.10, ÉRD Aréna
13.00:
Mohács 2–HKLSE
14.00: Szekszárdi SKV–Füred
15.00: Velence Plus A–Sportliget
16.00: Füred–Mohács 2
17.00: HKLSE–Velence Plus A
18.00: Sportliget–Szekszárd SKV

ÚSZÁS

Immár tizedik alkalommal rendezik meg Hódmezővásárhelyen a TYR Hód Faktor Kupát. A Szegedi Úszó Egylet által Hódmezővásárhelyen tartott kétnapos versenyen 32 versenyszámban, azon belül öt korosztályban hirdetnek győztest.

TOLLASLABDA

Február 10-én, reggel 9 órától felkészülési versenyt tart az Érdi VSE tollaslabda szakosztálya és a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola. Az intézmény tornacsarnokában megrendezett viadalon az I-IV. korcsoportoknak tartanak egyéni versenyt, illetve nyílt páros viadalt.

A mostani esemény a diákolimpia februári, ceglédi Észak-Magyarországi Területi Diákolimpiai Döntőre, illetve a márciusi, kiskunfélegyházi Országos Döntőre biztosít felkészülési lehetőséget.

Címkék