Mégis…

Ludwig Géza Mégis… című friss kötetével ismerkedhettek meg a hallgatók péntek este a Poly-art és az IRKA kör rendezvényén, a Szepes Gyula Művelődési Központban. Az est házigazdája és a beszélgetés vezetője Somfai István volt, a Poly-art elnöke.

Hasonló tartalmaink:

Ludwig Géza orvos, és e hivatása a műveiben is megjelenik különböző motívumokon keresztül. Írt már verset például a hálapénzről is.  A költő alkotásaiban időről időre felbukkan néhány város, többek között: Miskolc, ahol a gyermekkorát töltötte, Pécs, ami kamaszéveinek volt színhelye, Óbuda, ahova már fiatal felnőttként került, s onnan járt az orvosi egyetemre és végül Balatonfüred, ahol húsz évig dolgozott és ahol megszületett a lánya is.

Fiatalkori próbálkozásai után kevesebb műve született, míg praktizált, leginkább a szakmájával kapcsolatos és a feleségének szóló írásokkal foglalkozott. Az utóbbi években lett ismét aktívabb, többnyire etikai-filozófiai kérdéseket feszegető verseket és esszéket ír. A kötetben megjelent alkotások is több különböző témakörre oszthatók, mint a lélekkel összefonódó versek, vagy a hazafias költemények, például a Kor és Kór.

 

Címkék