Cumizó tigris, pelenkás virágtündér

A legkisebbeknek tartottak farsangi mulatságot az érdi baba-mama klubban, amit húsz éve hívott életre Stibrányi Mártonné (Marcsi) védőnő. A kötetlen, beszélgetős, kézműveskedős találkozók nagyon népszerűek a mamák körében, akik az ingyenesen látogatható klubban társaságra, támogatásra lelnek.

Hasonló tartalmaink:

Mikor a klub megalakult, még az ismeretterjesztésen volt a hangsúly: szakemberek tartottak előadásokat a kisgyermekes anyukáknak az őket érdeklő, érintő kérdésekben. Ma, az internet korában inkább a személyes beszélgetéseket, élményeket igénylik az anyukák, nem annyira az új ismereteket – tudtuk meg Stibrányi Mártonnétól, aki Szakálné Dimov Mariann vezető védőnővel viszi a kismamaklubot.

Amellett, hogy a mamák kimozdulnak a picivel, és támogató közösségre találnak, a cseperedő babáknak is jó, hogy gyerektársaságban lehetnek: megtanulják, hogy a játékokon osztozkodni kell, és hozzászoknak a közösséghez. Mint az egyik anyuka – aki a kétéves kislányával és a pár hónapos babájával látogatja a klubot – hangsúlyozta, óvodába menetel előtt ez nagyon hasznos.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A klubban megülik a fontos ünnepeket: készülnek mikulásra, karácsonyra, most pedig a farsang volt soron. A mamák finomságokkal készültek, Stibrányiné pedig fánkkal lepte meg az érkezőket. Egy önkéntes segítségével rendszeresen kézműveskednek is az anyukák, vagy a nagyobb csemeték – legutóbb álarcok készültek a klubban.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A találkozókat – amelyek ingyenesek – hétfőnként, tíz és tizenkét óra között tartják a Karolina utcai katolikus közösségi házban, ahol az egyik termet baba-mama szobának rendezték be. A foglalkozásokon minden mamát és babát szeretettel látnak.

 

 

Címkék