Nem lehet kérdés!

A K&H női kézilabda liga tizennegyedik fordulójában a sereghajtó EUbility Group-Békéscsabai ENKSE vendége lesz az ÉRD.

Hasonló tartalmaink:

A tizennegyedik fordulóval megkezdődik a bajnokság második fele. Az ÉRD az idei kiírás nyitókörében látta vendégül a viharsarkiakat, akiket könnyedén, 35–24-re múltak felül Katarina Krpezs-Slezákék. A Békéscsaba eddigi tizenhárom mérkőzéséből csak egyet tudott megnyerni, hazai pályán múlta felül az MTK-t a Skaliczki Lászlót váltó Horváth Rolanddal.

Az ÉRD és a Békéscsaba eddig tizenötször csapott össze a bajnokságban, az egymás elleni mérleg jócskán Janurik Kingáék felé billen, hiszen eddig tizenháromszor győztek, s csak az első élvonalbeli szezonjuk során – akkor hatodik lett a bajnokságban a Békéscsaba – kaptak ki a Békés megyeiektől.

Walfisch Mercédeszék azonban fel tudják szívni magukat, ezt pedig jelzi, hogy hazai környezetben 30–30-as döntetlent játszottak a Siófokkal a Magyar Kupa négyes döntőjébe jutásért – s így nüánszokon múlt, hogy a versenykiírás szerint azonos osztályú csapatok esetén az idegenben játszó megy tovább.

A Békéscsaba házi gólkirálynője idén is Walfisch Mercédesz, aki tizenhárom meccsen 82-szer volt eredményes, őt Jovana Kovacsevics követi 70 találattal, azonban utánuk nagy űr következik, ugyanis a képzeletbeli dobogó harmadik helyén Mihálffy Adrienn áll harminc góllal.

Érdekesség, hogy az ÉRD már több mint egy éve nem játszott bajnokit Békéscsabán, ugyanis legutóbb 2016. novemberében játszott a Viharsarokban, s 22–19-re győzött.

A február 17-én, 17 órakor a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban rendezett mérkőzést Hargitai Gábor és Markó Gábor vezetik.

K&H női kézilabda liga, 14. forduló
02.17., 17.00:
EUbility Group-Békéscsabai ENKSE–ÉRD

fotó: handballerd.hu

Címkék