Nagyot küzdött a Békéscsaba, de nyert az ÉRD

Nagyjából 45 percig állta a sarat a sereghajtó Békéscsaba, ám a végjátékban kijött a két csapat közti különbség, s az ÉRD 32 –23-ra győzött a Viharsarokban a K&H női kézilabda liga 14. fordulójában.

Hasonló tartalmaink:

Tízperces csúszással kezdődött az ÉRD békéscsabai vendégjátéka, ugyanis a játékvezetői páros, Hargitai Gábor és Markó Gábor nem érkeztek meg időben. A nem várt közjáték azonban nem volt hatással a felekre, az ÉRD Katarina Krpezs-Slezák és Coralie Lassource révén tíz perc alatt négyszer vette be Györkös Rebeka kapuját, igaz, a túloldalon Janurik Kingát is négyszer mattolták a hazaiak.

Aztán a lila-fehérek fordítani is tudtak, s Walfisch Mercédesz vezetésével az első játékrész végéig vezettek is, ám az utolsó hét percben csak Szögi Tímea tudott betalálni Julie Foggeanak, míg Krpezs-Slezák egy és Szabó Laura két góljával az ÉRD fordított, ám a szünetre 12–12-vel vonultak a felek.

A fordulás után hol az egyik, hogy a másik csapatnak voltak jobb periódusai, hiszen az ÉRD ugyan ellépett három góllal, de Horváth Rolandék sikeresen visszakapaszkodtak a mérkőzésbe, ám a játékrész derekán az egyre inkább fáradó házigazda zsinórban négy gólt kapott, Krpezs beállóból és lerohanásból is bevette a hazai kaput. Majd, amikor egyre inkább nőtt a különbség – Tóth Gabriella remek betöréseinek és Janurik Kinga védéseinek köszönhetően – egyre inkább esett szét a Békéscsaba, így elmaradt a meglepetés. Walfisch Mercédeszék háromnegyed órán keresztül remekül küzdöttek, ám az ÉRD a hajrában számos lerohanásgóljának köszönhetően megérdemelten nyert 32–23-re.

– Érezhető a Békéscsabán, hogy minden energiájukat és erejüket mozgósítják a pontszerzés érdekében, számítottunk erre. Sokat hibáztunk az első félidőben. Ezt a hihetetlen akaratot, amivel szembe találtuk magunkat kellett egy kis idő, hogy felvegyék az emberek a ritmust. Nem igazán a klasszikus kézilabda volt a jellemző, de sikerült az embereket megnyugtatni a félidőben és jól játszottak a másodikban. Kihasználták a nagy akarásból bekövetkező hibákat. Gratulálok a csapatomnak, jól küzdöttek, jól játszottak – értékelt Szabó Edina.

– Nehezen kezdtük a mérkőzést, ezért az elején problémáink voltak. Az egész meccsen a Békéscsaba keményen játszott, szerettek volna nyerni. Sokkal jobban kezdtük a második félidőt és nagy stabilitást mutattunk és ennek meg lett az eredménye – fogalmazott Julie Foggea, az ÉRD kapusa.

– Mint ahogy minden győzelmet, ezt is nagyon akartuk, mert minden pontra szükségünk van, hogy ez a csapat megmaradjon. Az első félidőben nagyon jól kézilabdáztunk, meg volt hozzá az akarat és a motiváció, viszont a második félidőben érvényesítette a tudását, mi pedig akaratgyengén játszottunk és az ÉRD érvényesítette a papírformát. Az ÉRD egy nagyon jó csapat, jó játékosokból áll, ettől függetlenül hazai pályán nem így kellett volna lennie. Ki lehet kapni, de nem így, ez engem abszolút bosszant, de ami eddig az erényünk volt, hogy a második félidőben négy-öt gólról is fel tudtunk állni, most ezt nem tudtuk megtenni – értékelt Horváth Roland, a Békéscsaba edzője.

– Csalódott vagyok, mert a második félidőben, 17–17-nél azt gondoltam, ennél sokkal jobb végjáték lesz. Sajnos sokat kapkodtunk, nem volt olyan jó a védekezésünk sem, mint az első félidőben – nyilatkozta Bottó Rózsa, a Békéscsaba játékosa.

Szabó Edináék legközelebb február 24-én lépnek pályára, amikor a rekordbajnok, ám utolsó előtti helyen álló Vasas SC-t látják vendégül az ÉRD Arénában.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA, 14. FORDULÓ
EUBILITY GROUP-BÉKÉSCSABAI ENKSE–ÉRD 23–32 (12–12)
Békéscsaba, 700 néző. V: Hargitai, Markó

BÉKÉSCSABA: Györkös – FARKAS K. 3, Kovacsevics 3, Vukajlovics 2, Zöldi-Tóth 3, WALFISCH 6, Bottó 2. Csere: Popovics (kapus), Mihálffy 3 (3), Szögi 1, Pintér Zs., Szarka, Gidai
Edző: Horváth Roland

ÉRD: Janurik – KRPEZS-SLEZÁK 12 (1), Kiss N. 1, A. Bulatovics 1, Kisfaludy 3, Klivinyi 3, C. LASSOURCE 3. Csere: Foggea (kapus), Signaté, TÓTH G. 4, SZABÓ L. 5 (3). Edző: Szabó Edina

Az eredmény alakulása. 9. perc: 3–3. 19. p.: 8–6. 23. p.: 11–9. 28. p.: 11–12. 35. p.: 14–14. 39. p.: 14–17. 46. p.: 17–21. 53. p.: 19–26.
Kiállítások: 2, ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 5/4

(fotó: handballerd.hu)

Címkék