Összecserélt LMP-s szórólapok Érden

A budapesti 1-es helyett a Pest megyei 1-es választókerületben szórták ki az LMP szórólapjait – tette közzé honlapján a HVG. Mint írják, olvasójuk hívta fel a figyelmüket arra, hogy egészen furcsa szórólapokat kaptak Érden, ugyanis nem az ott induló Turcsán Szabolcs, hanem a fővárosban induló Csárdi Antal szórólapjait kapták meg.

Hasonló tartalmaink:

Az ok egészen banális – írja cikkében a HVG: Turcsán a Pest megyei 1. számú választókerületben indul, aminek a központja Érd, míg Csárdi a budapesti 1-esben méretteti meg magát, ami az V. kerületet, az I. kerületet, a VIII. kerület egy részét és a IX. kerület egy részét foglalja magába.

Az Érden terjesztett plakát (Forrás: HVG)

 

A HVG-nek Csárdi kampánycsapatából azt mondták, tudnak a hibáról, azt a posta követte el, de egy nap után leállították a szórást. A Magyar Posta viszont úgy tájékoztatta a HVG-t, hogy az LMP Csárdi Antal szórólapjait a Pest megyei 01. választókerületbe kérte terjeszteni február 12-től. A kiadványok terjesztése a szerződésben foglaltak szerint megkezdődött, és még aznap érkezett a jelzés, hogy azonnal állítsa le a Magyar Posta a kiadványok kézbesítését, mivel azokat a Budapest 01-es választókerületbe szánták. Az első napon (február 12-én) mintegy 2 ezer kiadványt már kézbesítettek a postások Érden és Diósdon.

(Forrás: HVG, fotó: Facebook)

Címkék