Tüzelővel segítettek a polgárőrök

Tüzelőt vitt a polgárőrség a rászoruló családoknak, egyedülállóknak: tizennégy címre szállítottak felhasogatott fát a polgárőrség tagjai az elmúlt napokban. A rendkívüli hidegben pokróccal, teával felszerelkezve látogattak el a tőlük segítséget kérőkhöz. Eddig még mindenkit tudtak támogatni pár napra való tüzelővel, de a készletek fogyóban vannak.

Hasonló tartalmaink:

A szétosztásra került fát felajánlásként kapta a polgárőrség.
– Kivágott fákat hoztunk el és hasogattuk fel, ezt szállítottuk ki a segítséget kérő rászorulóknak. Pár napra való mennyiséggel tudtunk segíteni – mondta érdeklődésünkre Macsotay Tibor, az Érdi Városi Polgárőr Egyesület elnöke, hozzátéve: egy-három mázsányi fát szállítottak egy-egy címre.

– Eddig mindenkinek tudtunk segíteni, de készleteink sajnos fogyóban vannak; megpróbálunk szerezni még fát valahonnét. Volt olyan család is, amelynek szieszta kályhával segítettünk – mondta a polgárőrség elnöke.

– Próbálunk segíteni abban is, hogy további tüzelőhöz jussanak a rászorulók: vagy a szociális intézményrendszeren keresztül, vagy felajánlók segítségével. Tavaly is ugyanígy segítettünk a téli időszakban – tette hozzá Macsotay Tibor.

– Takaró, forró tea is van nálunk mindig, ezzel is támogatjuk azokat, akik a téli hidegben hozzánk fordulnak. Az elmúlt napokban tizennégy egyedülló emberen, illetve családon segítettünk – zárta szavait.

Fotó: Érdi Polgárőrség

 

Címkék