Még jobb körülmények a Béke téri oviban és bölcsiben

Még a nyáron elkészült az Érdi Kincses Óvoda és Apró Falva Bölcsőde külső energetikai korszerűsítése, az év utolsó hónapjaiban pedig a belső felújítás valósult meg, mely során kicserélték az ajtókat és a szekrényeket, új burkolatokat kaptak a csoport szobák, egységes színek kerültek kialakításra, valamint a világítótesteket is korszerűsítették. Dr. Aradszki András (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő az ünnepélyes átadón szerda délelőtt közölte: a Kincses Óvoda leadta igényeit az új eszközökre is, amelyre hamarosan kiírják a közbeszerzést több mint 40 millió forint értékben, de terveik szerint a nyáron megtörténik az intézmény udvarainak a rendbetétele is.

Hasonló tartalmaink:

Aradszki András emlékeztetett, hogy az Érdi Kincses Óvoda és Apró Falva Bölcsőde tavaly nyár óta három ütemben újult meg. Az első ütemben az intézmény külső nyílászáró cseréjére – redőnnyel együtt -, homlokzati és lábazati hőszigetelésre és tetőszigetelésre került sor, mely kiegészítéseként szabványos villámhárító és a lábazathoz igazodó járda került kialakításra. Ennek költsége összesen: bruttó 162 554 103 Ft volt, mely Modern Városok Program, saját forrás és KEHOP pályázat terhére került finanszírozásra.

A második ütemben a Kincses Óvoda és Apró Falva Bölcsőde csoportszobáinak belső felújítását és akadálymentesítését végeztek el. Az épület csoportszobáinak felújítására, új burkolattal történő ellátására, a beépített szekrények, a lámpatestek és a belső ajtók cseréjére bruttó 94 257 846 Ft-ot fordítottak. A beruházás fedezetét az önkormányzat saját forrásai valamint a Modern Városok Program biztosította – húzta alá az államtitkár.

Aradszki András az NFM energiaügyekért felelős államtitkára szólt arról is, hogy 2014 óta csaknem száz önkormányzat részesült mintegy 4,3 milliárd forint támogatásban, így több mint 3000 új óvodai férőhely jött létre és csaknem 300 konyha újulhatott meg. A három éves kortól kötelező óvodai nevelés és az egyre szélesebb kört érintő ingyenes étkeztetés feltételeinek kialakítására a kormány minden lehetséges költségvetési forrást biztosít – hangsúlyozta.

Emlékeztetett: A kormány kiemelt céljának tekinti, hogy hazánk minél inkább családbarát országgá váljon. Ezért a gyermekvállalást ösztönző szakpolitikai intézkedések mellett a gyermeknevelés támogatására is évről-évre jelentős forrás jut.

Közel 2,3 milliárd forint értékben fejlesztik az érdi óvodákat

A fejlesztésekre 2017 és 2019 között kerül sor. Erről korábban dr. Bács István alpolgármester beszélt.

Szeptemberben két új, jobban mondva, egy régi-új és egy teljesen új óvoda is megnyitja kapuit, hiszen 70 százalékos készültségben van a Felső-Parkvárosi Erdőszéle Óvoda, és elkészült a Fácán közi új óvoda is. A Fácán közben a következő években teljesen átalakul az utcakép, hisz nem csak az óvoda, hanem az iskola és a mellette található sportpálya is teljesen megújul. Első körben a Pintyőke utca és a Fácán köz sarkán – a jelenlegi focipálya helyén építették meg az 5 csoportos, egyenként 30 férőhelyes új óvodát. Ha az új gyermek intézménybe átköltöznek a gyerekek, akkor a régi épületet elbontják, s a helyén épül fel az új Batthyány általános iskola, a régi helyére pedig a középiskolai rész és a sportpályák fognak kerülni. Ezzel a fokozatossággal az oktatás-nevelés folyamatosan biztosítható lesz.

Kétszázhatvan millió forintból újul meg folyamatosan a Tárnoki úti Napsugár Óvoda, amelyet évtizedek óta nem renováltak. A csoportszobákat felújítják, kibővítik, sőt még egy plusz emeletet is kap – folytatta az óvodafejlesztésekről szóló beszámolóját dr. Bács István alpolgármester. A Napsugár Óvoda új bútorokat és kerti játszóeszközöket is kap.

Az Aradi utcában találgató Pöttömsziget Bölcsőde harmincmillió forintos támogatásban részesül, plusz egy csoportszoba kerül hozzáépítésre az intézményhez, amelybe már a nyártól 14 új kisgyermek vehető fel.

A Tusculanum Óvodában is megújult a tető, kicserélték a nyílászárókat és hőszigetelést is kapott.

Százmillió forintot szánnak a Kisfenyves Óvodára, ahol energetikai korszerűsítések, nyílászáró csere, hőszigetelés és tetőcsere valósul meg, az előkészítés zajlik.

A Tündérkert és a Tállya utcai óvoda is 40-40 millió forint fejlesztési támogatást kap, amit energetikai korszerűsítésre fordítanak.

 

Címkék