Közel negyven új munkahelyet hozott Érdre egy magyar húskereskedelmi cég

Betekintést kapott a “kulisszák” mögé a tavaly októberben Érdre költözött családi vállalkozás, vagyis a Meat-Land 65 Kft. mindennapjaiba Aradszki András országgyűlési képviselő, valamint a városvezetés részéről Bács István alpolgármester. A cég 2008 óta a magyar húskereskedelem egyre meghatározóbb, dinamikusan fejlődő szereplője, a városba érkezése közel negyven új munkahelyet jelent az érdiek számára.

Hasonló tartalmaink:

Aradszki András a bejárást követően üdvözölte, hogy egy olyan cég érkezett az M6-os mellett található ipari övezetbe, akik – ahogy fogalmazott – a nulláról építkezve egy jelentős árbevételű és komoly foglalkoztatottsággal bíró céggé nőtték ki magukat. – Fontosnak tartom aláhúzni, hogy  egy vállalkozás általában olyan  helyre szeret menni, ahol kedvezőek a tárgyi, személyi és befektetési feltételek. A Pest megyei 1. számú választókerületben ilyen tapasztalatokkal rendelkezhet sok cég, mert egyre többen jönnek Érd, Tárnok, Sóskút, Pusztazámor, Diósd és Törökbálint felé, elég csak arra gondolni, hogy Sóskúton telepedett le a Kerox, de a MAPEI is bővített és nagy öröm, hogy a Meat-Land 65 Kft. pedig itt Érden fog bővülni. Érd városa azok közé tartozik, akik kedvező feltételeket biztosítanak a vállalkozások számára, s reméljük, hogy ezek a szempontok a jövőben is elérhetőek maradnak, így gyümölcsöző együttműködés lesz a település vezetése és az ide érkező vállalkozások között – közölte.

bty

Az NFM államtitkára beszélt arról is, hogy a Meat-Land 65 Kft. munkahelyeket teremt, hisz a kereslet és a kínálat egyensúlyba hozatala végett még az idén bővíteni fog a cég, s ezáltal további új munkaerőt vesz fel a húsipari vállalat. Végül kihangsúlyozta, továbbra sem tettek le arról a célról, hogy Érden egy nagyobb ipari parkot hozzanak létre, ahová további cégek tudnak majd költözni, s akikkel hasonló jó kapcsolatot tudnak fenntartani, mint a Meat-Land 65-el.

Vodila Péter Koppány, a Meat-Land 65 Kft. pénzügyi igazgatója elmondta, tavaly ősszel kezdték meg működésüket Érden. A költözést követően húsz érdi munkavállalóval bővültek, s további 10-15 új munkahelyet kívánnak létrehozni még az idén.  Az általuk értékesített termékek jelentős részét friss és fagyasztott darabolt sertés húsrészek, gyártási alapanyagok teszik ki, emellett kínálatuk részét képezik a baromfi-, marha- és egyéb hústermékek is. Piacuk legnagyobb részét Közép – és Kelet-Európa, Dél-Afrika, és Távol-Kelet egyes országai képezik.

Címkék