Fordított az Ajka

A gól nélküli első félidő után a második játékrész elején Kelemen Patrik góljával még az Érdi VSE vezetett, de Csizmadia Zoltán egyenlített, Horváth Péter pedig a Kertész Ferenc által védett tizenegyes utáni kipattanót pofozta be, végül az FC Ajka 3–1-re győzött, így az NB III Nyugati csoportjában a tizennyolcadik forduló után egypontos a hátránya a második helyezett érdiekkel szemben.

Hasonló tartalmaink:

A mérkőzést megelőzően az Érdi VSE elnökét, a március 11-én nyolcvanadik szülinapját ünneplő Novák Ferencet köszöntötte a csapat, illetve T. Mészáros András, Érd Megyei Jogú Város polgármestere, valamint az egyesület elnöksége.

Nagy elánnal kezdte a Veszprém megyei társaság az érdi rangadót, az érdi nevelésű Csizmadia Zoltán hamar vezetéshez juttathatta volna új csapatát, az Ajkát, de az érdi védelem állta a sarat. Az első félidőben mindkét csapatnak meg voltak a lehetőségei a vezetés megszerzéséhez, ám a biztonsági játék után gól nélküli döntetlennel vonultak szünetre a felek.

A fordulás után azonban hamar előnybe került a házigazda, miután Kelemen Patrik húsz méterről lőtt Balogh Márton kapujába. Nyolc perccel később azonban visszajött a meccsbe az Ajka, amely Csizmadia Zoltán révén egyenlített. A hajráig mindkét csapat megszerezhette volna a vezetést, de végül a Veszprém megyeiek tették ezt meg, miután a 83. percben tizenegyeshez jutottak. Horváth Péter büntetőjét ugyan védte Kertész Ferenc, de az ajkai játékos belőtte a kipattanót (1–2).

Három perccel később jött a kegyelemdöfés, egy kontra után Vallejos lövését még védte Kertész, de a kipattanó itt is az ajkaiaké lett, Pavlitzky Balázs pedig nem hibázott, kialakítva ezzel a 3–1-es vendégsikert.

(Fotó: Balogh István)

Az érdiek a vereség ellenére őrzik második helyüket a tabellán, de az Ajka egy pontra zárkózott.

– Nekünk most volt az első mérkőzésünk füvön. Csupán tegnap tudtunk felmenni először a fűre, de tegnap sem volt olyan minőségű, mint ma, így az első félidő arra ment rá, hogy megszokjuk a pályát. A második félidőre már megszoktuk a pályát és működött az, amit szerettünk volna. Elkerülhető gólokat kaptunk – értékelt Kertész Ferenc, az Érdi VSE csapatkapitánya.

– Kettős érzésem volt, sok barátom játszik itt. Örültem is, meg nem is. Örültem, hogy visszatértem, de ellenfélként tértem vissza – kezdte Csizmadia Zoltán, az FC Ajka középpályása. – Az első félidőben eléggé biztonsági játék volt, befelé nem is jöttek passzok, inkább a széleket és a csatárokat keresték a labdákkal, nem is alakult ki igazi játék. A második félidőre jól jött ki az Érd, emiatt ki kellett nyílnunk, végül elém pattant a labda, amit be tudtam passzolni. Azzal kaptunk egy olyan lendületet, amit végig tudtunk vinni – fogalmazott Csizmadia.

– Nekünk az első félidőben az volt a fő bajunk, hogy összesen másodszor voltunk füvön. Nem akarom erre fogni, mert utána felvettük az ellenfél pörgősebb ritmusát. A második félidőre bátrabban jöttünk ki, jókor rúgtuk a gólt és akkor olyan benyomásom volt, hogy ezt a meccset lehozzuk, de ajándékoztunk egy gólt az ellenfélnek. Utána a játékvezető egy kavarodás után tizenegyest ítélt, azért mert a földön fekvő játékos kezén átgurult a labda. Ezt kicsit furcsának találom. Mentünk az eredmény után, de ezt forró fejjel tettük. Ebben a meccsben nem volt benne az sem, hogy nyerünk, de a mérkőzés alapján pedig abszolút nem volt benne, hogy kikapunk – mondta Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

– A mérkőzés elején voltak lehetőségeink, de az utolsó passzokat elrontottuk. A támadózónában nem jó megoldásokat választottunk, pedig jó iramban kezdtük a meccset. Ezt követően kicsit ellaposodott a játék, mindkét félnek meg voltak a lehetőségei, de a második félidő teljesen más lett. Gyorsan gólt kaptunk és ez megváltoztatta a játékot. Kockáztatnunk is kellett és ezt megfelelő szinten tettük. Nem engedtük az ellenfelet kibontakozni, bár hozzáteszem, hogy egy nullnál növelhette volna az előnyét az Érd. De nem élt vele, mi pedig igen – értékelt Kis Károly, az FC Ajka vezetőedzője.

Limperger Zsolt együttese legközelebb március 14-én, szerdán, 14.30-kor lép pályára, amikor a tizenhetedik fordulóból pótolt találkozón játszanak Pasaréten, a Pénzügyőr vendégeként.

NB III, Nyugati csoport, 18. forduló
Érdi VSE–FC Ajka 1–3 (0–0)
Érd, 350 néző. V:
Takács Tamás (Flinta Zoltán, Zahorecz Roland)
Érdi VSE: Kertész F. – Kárász, Bozsoki, Csiszár (Pintér N., 21. perc), Németh G. V. – Koós, Kónya B. (Tárkányi, 84. p.), Pallagi, Melczer – Balázsovics (Kalmár, 68. p.), Kelemen P.
Vezetőedző: Limperger Zsolt

FC Ajka: Balogh M. – Kovács G., Köles, Pákai, Csemer – Tóth P. A. (Pavlitzky, 53.), Csizmadia, Nagy E. (Graszl, 53.) – Illés D., Horváth P., Vallejos.
Vezetőedző: Kis Károly

Gólszerzők: Kelemen P. (47.), ill. Csizmadia (55.), Horváth P. (83.), Pavlitzky (86.)

Címkék