Ökofilmklub, színház, sibálás és kirándulás vár

A hétvégén láthatjuk a színpadon Keresztes Ildikót, ahogy megidézi a sanzon francia nagyasszonyát; nagyanyáink tudománya közül ezúttal a sibálás rejtelmeibe nyerhetünk betekintést Tárnokon; a Parkvárosi Közösségi Házban megint vár az ökofilmklub, és vasárnap világrekordot dönthetünk gyerekünkkel, unokánkkal a kezünkben: gyereket a magasba!

Hasonló tartalmaink:

A nagy sikerű első alkalom után máris jelentkezik az Érdi Ökofilmklub a következő filmmel, „Szabadság és/vagy szabadkereskedelem: Seattle 5 napja” címen, amit március 10-én, szombaton láthatnak az érdeklődők 18 órától a Parkvárosi Közösségi Házban. “A Kereskedelmi Világszervezet 1999-ben Seattle-ben rendezett konferenciát. Ekkor több ezren érkeztek a városba, hogy tiltakozzanak a szervezet politikája ellen. A békésen induló tüntetés olyannyira elfajult, hogy Seattle-ben rendkívüli állapotot kellett elrendelni, s a rendőrség alakulatai mellett a Nemzeti Gárda egységei is akcióba léptek a városban”, szól a film ismertetője.  A filmvetítést beszélgetés követi, amelyen körüljárják a film által felvetett kérdéseket Pogátsa Zoltán közgazdász, szociológus, a nemzetközi politikai gazdaságtan szakértőjének segítségével. A belépés INGYENES, de regisztrációhoz kötött.

A Belcizay-szigetre invitál minden kirándulni vágyót a Kertbarát Kör vasárnap. Találkozó 10 órakor Érd-Ófaluban, a Termál Hotel Liget parkolójában. További részletekért hívja a kör vezetőjét, Németh Antalt a 36-30-5494-230-as telefonszámon.

Március 11-én, vasárnap 13:00-18:00 között tavaszi bolhapiacot tartanak a törökbálinti Munkácsy Mihály Művelődési Központban, ahol használt holmik, háztáji finomságok és saját készítésű kézműves termékek keresnek és találhatnak új gazdákra. 
Szeretnéd felöltöztetni az egész családot? Vagy csak meglepnéd magadat vagy szeretteidet valami szép dologgal? Kincskeresés indul! Aki járt már bolhapiacon, tudja, hogy mekkora élmény kacatok között kutatni, elfeledettnek hitt tárgyakra, különös értékekre bukkanni. Matatás, keresgélés, alkudozás, cserebere, nagy beszélgetések, jó hangulat, jó családi program.

A Színház az egész világ! tavaszi bérletének második előadása Edith Piaf életét dolgozza fel Égben maradt repülő címmel és Keresztes Ildikóval a főszerepben március 11-én, vasárnap 15 órakor a Szepes Gyula Művelődési Központban. 1947-et írunk. A világ éppen ocsúdik a borzalmakból. A csodálatos hangú, törékeny énekesnő megrázó gyermekkoron és szerelmi csalódásain túl már rég úgy hiszi, hogy minden férfi durva, és az időt leghasznosabb mulatással és ivással tölteni… Ám ekkor megjelenik Marcel Cerdan, a „marokkói bombázó”, és örökre megváltoztatja a kis francia veréb, Edith Piaf életét…De talán túl szép ez a szerelem… Annyira szép, hogy odafentről elrendelik a tragédiát, és a Párizs – New York-i repülőgép 1949. október 27-én lezuhan az Azori-szigetek felett. Aznap este Edith Piaf a New York-i Versailles színpadán csak Marcel Cerdannak énekel…Két év. Nem több. Ennyi adatott nekik. De ebben megélték a teljességet, áll a darab ismertetőjében.

A diósdi Kék Géza Közösségi Házban ezen a héten is folytatódik a vajdaszentiványi néptánc tanfolyam táncházas hangulattal és élő zenével vasárnap 17-19 óra között. A táncokat Almási Berta, a Magyar Állami Népi Együttes „Aranygyöngyös” táncosa és Módos Máté, a Magyar Állami Népi Együttes, örökös “Aranysarkantyús”, Junior Príma díjas táncosa tanítja. A tanfolyam díja 1.000.-/fő/alkalom. A táncalkalmak mellett párhozamosan Népi kézműves kuckó címmel kézműves foglalkozás, mondókázás, meseolvasás szórakoztatja a gyerekeket.

A húsvéti sibálás helyi szokását idézi fel a Tárnoki asszony műhely következő foglalkozásán, március 11-én, vasárnap 17-19 óra között a Tárnoki Művelődési Házban.

Különleges koncerten igyekeznek megidézni a Queent március 11-én este 6 órakor a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központban Wolf Katival, Kocsis Tiborral, Csordás Leventével és a Budapest Jazz Orchestrával a főszerepben. A Queen együttes sikerében hatalmas szerepe volt Freddie Mercury zenei zsenijének, aki egyszerre volt zeneszerző, hangszeres, énekes és felülmúlhatatlan előadó. Ebben a projektben három énekes szólista fogja őt megidézni egy olyan kivételes zenei főhajtás szellemében, mely bebizonyítja, hogy a különböző műfajok (a poptól a rockon át a jazzig) ténylegesen átjárhatók úgy, hogy egy új minőség szülessen.

A téli-tavaszi “Örkény” felnőtt színházi bérlet 2. előadása keretében március 11-én, vasárnap, 19 órakor a százhalombattai Barátság Kulturális Központ színháztermében a Függöny fel, avagy még egyszer hátulról! című bohózatot mutatja be a Zenthe Ferenc Színház és a Váci Dunakanyar Színház. Az első felvonásban az Ádámkosztüm című darab főpróbájába tekinthetünk bele, majd a második felvonás azt mutatja be, hogy a már egy hónapja futó előadás közben mi zajlik a képzeletbeli nézők számára láthatatlanul – a díszlet és a függöny mögött. Higgyék el, az igazi komédia itt van…A főbb szerepekben  Vándor Éva, Albert Péter, Kautzky Armand, Máté Krisztián és Bozó Andreát láthatja  a közönség.

Nagyszabású világrekord kísérletre készül a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom – 2018. március 11-én a Kongresszusi Központban Budapesten és országszerte több helyszínen több ezer kisgyereket emelnek majd magasba. Gyere el te is, és mutasd meg, kire vagy a legbüszkébb! A kezdeményezés célja, hogy a Családok Éve programsorozat részeként felhívja a figyelmet, mennyire csodálatos dolog a gyermeknevelés. Hozd el te is kislányod, kisfiad, unokaöcséd, unokahúgod vagy akár kisunokád! Találkozzunk március 11-én és állítsuk fel közösen az egyszerre felemelt gyermekek világrekordját! A budapesti, családi rendezvénnyel egybekötött kísérlethez műsorvezetőként csatlakozik Istenes Bence és Csobot Adél is, akik szintén részt vesznek a világrekordban. Az esemény fővédnöke Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázó, családapa, valamint Böjte Csaba ferences rendi szerzetes. A családokat országszerte 13 helyszínen egész délelőtt koncertekkel, gyerekprogramokkal várják a szervezők. A budapesti programok: 10.15-től Kaláka koncert, 11.10-től Ringató családi koncert. A világrekord-kísérletre 11:00 órakor kerül sor. Ne feledd, belépés szigorúan csak gyerekkel! Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Címkék