Szoros meccs a BL-győztes otthonában

Csupán öt góllal, 31–26-ra kapott ki a Győri Audi ETO KC vendégeként az ÉRD a K&H női kézilabda liga 18. fordulójában.

Hasonló tartalmaink:

Szabó Edina együttese jól kezdte a mérkőzést, Mariama Signaté és Katarina Krpezs-Slezák találataival ellépett. Ezt követően azonban a hazaiak Nycke Groot és Stine Oftedal vezetésével fordítani tudtak, a félidő második részében pedig öt góllal léptek meg (19–14).

A második játékrészben tartották a különbséget a csapatok, de a 45. percre egy remek szériával háromra csökkentette hátrányát az ÉRD, amelynél hiába lőtt tíz gólt Katarina Krpezs-Slezák, Nycke Grootot nem tudta tartani. A holland játékos tizenkétszer talált be, így a Rába-partiak 31–26-ra győztek.

Az ÉRD Győrben kölcsönben szereplő játékosa, Mireya González két, a Győr Érden kölcsönlévő két játékosa, Kiss Nikolett hat, Tóth Gabriella négy gólt jegyzett.

– Nagyon boldog vagyok, mert egy újabb lépést tettünk előre, jobban játszottunk, mint a legutóbbi mérkőzésünkön. Voltak jobb és rosszabb pillanataink, de ha ugyanígy harcolunk tovább, remek eredményeket érhetünk el. Sok sikert kívánok a Győrnek a BL-ben – fogalmazott az érdiek legeredményesebb játékosa, Katarina Krpezs-Slezák.

– Soha nem egyszerű az Érd ellen játszani, mindig nagyon komoly nyomás alá helyeznek minket. Hasonló volt a mérkőzés képe számunkra is, voltak jobb és rosszabb pillanataink, és egy percig sem éreztük, hogy ez a győzelem már a zsebünkben van, küzdenünk kellett érte – mondta a meccs egyik legjobbja, Nycke Groot.

– Nehéz mérkőzésre számítottunk, megvoltak a céljaink, melyek alapján pozitívan értékelhetjük a találkozó végkimenetelét. Nagyon jó kapusteljesítményt nyújtottunk, elégedett vagyok a csapat dinamikájával és harcosságával is. További sok sikert kívánok az ETO-nak – értékelt Szabó Edina, az ÉRD vezetőedzője.

– Számítottam arra, hogy hullámzó teljesítményt nyújtunk, hiszen egy remek csapattal találtuk szembe magunkat. Nagyon nehéz, szinte lehetetlen azt a teljesítményt ugyanolyan magas szinten folytatni, mint ahogy azt tettük az elmúlt időszakban. A legfontosabb, hogy sikerült nyernünk egy nagyon jó ellenfél ellen és meg voltak a találkozó pozitívumai, gratulálhatunk magunknak is, hiszen a kitűzött célunkat sikerült elérnünk – mondta Ambros Martín, a Győr szezon végén távozó edzője.

A bajnokságban szünet következik, hiszen március 22-én Győrben, 25-én Eindhovenben vív Európa-bajnoki selejtezőmérkőzést a magyar női kézilabda-válogatott. Ezt követően március 31-én és április elsején tartják a Papp László Budapest Sportarénában a Török Bódog női Magyar Kupa négyes döntőjét, ahol az elődöntőben az ÉRD a Siófokkal, a Győr az FTC-vel találkozik.

Az ÉRD következő bajnokijára így csak április 6-án, Debrecenben kerül sor, hazai pályán pedig 14-én, a Dunaújváros ellen játszanak.

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA, 18. FORDULÓ
GYŐRI AUDI ETO KC–ÉRD 31–26 (19–14)
Győr, 4657 néző. V: Bacs, Bóna
GYŐR: Grimsbö – Bódi, GROOT 12 (2), OFTEDAL 9 (2), Althaus, Tomori 3, Görbicz. Csere: Kiss É. (kapus), Broch 3, Puhalák 1, Knedlíková 1, M. González 2
Edző: Ambros Martín
ÉRD: Janurik – KRPEZS-SLEZÁK 10 (4), KISS N. 6, A. Bulatovics, Kisfaludy 1, Signate 1, C. Lassource 1. Csere: Foggea (kapus), TÓTH G. 4, Roberts 1, Szabó L. 2, Gávai
Edző: Szabó Edina
Az eredmény alakulása. 7. perc: 3–4. 9. p.: 6–4. 13. p.: 6–6. 18. p.: 10–7. 24. p.: 12–11. 36. p.: 23–16. 47. p.: 25–22. 50. p.: 28–22. 55. p.: 28–25
Kiállítások: –, ill. 2 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 4/4

Címkék