Vasárnap is hívható a Választási Információs Szolgálat

Az országgyűlési képviselők választása idején is hívható a Választási Információs Szolgálat (VISZ) tájékoztató vonala, ahol a választók a vasárnapi parlamenti választással kapcsolatos kérdéseikre kaphatnak választ.

Hasonló tartalmaink:

Mint ahogy arra az MTI felhívja  a figyelmet, ha bármilyen kérdése van a választással kapcsolatban, felteheti azt a Választási Információs Szolgálatnál. A választási eljárási törvény ugyanis a választási irodák – így az NVI – kötelező feladatává teszi a választópolgárok tájékoztatását, ennek egyik formája a választási információs szolgálatok működtetése.  A választási információs szolgálat segít az érdeklődőknek eligazodni a választással kapcsolatos jogi, igazgatási, informatikai, pénzügyi, valamint adatszolgáltatással kapcsolatos kérdéseiben.     Tájékoztatják a hozzájuk forduló választópolgárokat, jelölőszervezeteket az országgyűlési választásra vonatkozó jogszabályokról, a választójog gyakorlásához szükséges információkat adnak, például az átjelentkezéssel szavazás menetéről. Tájékoztatást adnak továbbá a választási eljárásban közreműködő szervekről és a jogorvoslati lehetőségekről.

Helyi választási iroda, illetve az információs szolgálat elérhetősége: 23/522-358 vagy 23/522-374, e-mail: valasztas@erd.hu (Alsó u. 1-3.)

Címkék