Kertész Gréta Macskalese lett a legjobb

Idén rekordszámú, több, mint nyolcvan díjat osztottak ki a gyerekkönyvtár által kiírt költészet napi rajzpályázat eredményhirdetésén szerdán. Az abszolút fődíjat, a vándorserleget Kertész Gréta, a Vörösmarty Gimnázium 7. osztályos tanulója kapta Fecske Csaba Macskales című versének illusztrációjáért.

Hasonló tartalmaink:

Rengetegen részesültek dicséretben, az alsósoknál öt 3. helyezett, és négy-négy 2. és 1. helyezett lett, a felsősöknél pedig három-három 1., 2. és 3. helyezettet hirdettek. Mint azt Major Gábor Istvánné, sokak egykori rajztanára, “Julika néni” elmondta, rendkívül nehéz és hosszú volt a döntés, amiben ezúttal is részt vett Karsch Manfred grafikus-festőművész. A zsűri igyekezett minél több gyermeknek jutalmat adni a munkájáért, és ennek lehetőségét meg is teremtette a gyerekkönyvtár. Így történhetett az meg, hogy mind a több mint 80 jutalmazott szép, értékes kiadványokat, könyveket vehetett át a könyvtár igazgatójától, Sebestyénné Majchrowska Ewatól, aki a díjak átadása után egy-egy szál virággal köszönte meg a gyerekkönyvtárosok és a zsűri munkáját is.

Szerda délután, a költészet napján tehát senki nem távozott üres kézzel a Csuka Zoltán Városi Könyvtár gyerekkönyvtár részlegéből. Mindenki kapott valamit, csak levegőt kevesen – sokadszorra is bebizonyosodott ugyanis, hogy a város kinőtte a Hivatalnok utcai könyvtárat, megmozdulni nem, vagy legalábbis, alig lehetett benne. A díjazottaknak az oklevelekért és a könyvdíjakért szó szerint kemény küzdelmet kellett vívniuk a tömegen keresztül. De hátha egy pár év múlva a parkvárosihoz hasonló, tágasabb helyen, kicsit méltóbb körülmények között lehet majd eredményhirdetést (és emellett sok más közösségi rendezvényt) tartani a költészet napján. Mind a könyvtárosok, mind az olvasók – legyenek felnőttek vagy gyermekek – megérdemelnék.

Balra: a fődíjas alkotás

Balra: a fődíjas alkotás

 

Címkék