Sünök és csodakutyák a gyerekkönyvtár falain

Muskát Zsuzsa: A sün, Csoóri Sándor: Csodakutya és Fecske Csaba: Macskales című verse volt idén a legnépszerűbb a Csuka Zoltán Városi Könyvtár által meghirdetett, költészet napi rajzpályázaton. A beérkezett 613 pályaműből ez alkalommal rekordszámút, nyolcvanegyet díjazott a zsűri. Az eredményhirdetésre április 11-én, szerdán 15 órától kerül sor a gyerekkönyvtárban.

Hasonló tartalmaink:

Ötvenkét verset lehetett illusztrálni a rajzversenyen, és mind az ötvenkettőre érkezett pályázat – mondta el kérdésünkre Kondriné Varga Kornélia, bár, mint kiemelte a fenti versek bizonyultak magasan a kedvencnek a gyerekek között. Mint ahogy a versengeni és alkotni vágyók többsége is egyértelműen az alsósok között került ki. A beérkezett 613 rajzból 472-t alsós és csak 141-et készített felsős.

A Karsch Manfred grafikus-festőművész és Major Gábor Istvánnéból álló zsűri idén rekordnak tekinthető 81 pályaművet díjazott, amelyek már megtekinthetők a gyerekkönyvtárban. Az ünnepélyes eredményhirdetésre április 11-én, szerdán 15 órától kerül sor ugyanitt. Minden díjazott oklevélben és könyvjutalomban részesül, az első helyezett emellett megkapja a vándorserleget is.

(A kiemelt képen a tavalyi nyertesek láthatók.)

Címkék