Legyen tavasz a szívekben is!

Bár ez csak az egyik program szlogenje, de gyakorlatilag az összes, erre a hétvégére ajánlott program célkitűzése is lehetne. Ajánlatunkban ezen a héten egy kis ezotériából, környezettudatosságból, gasztronómiából, kultúrából és gyerekműsorokból válogathatnak.

Hasonló tartalmaink:

ÉRD

Vitalitásnapot tartanak Érden a Szepes Gyula Művelődési Központban április 14-én,szombaton egész nap. Egy pár ajánló a sok-sok program közül: belső kannabisz világunkról tart előadást a Magyar Orvosi Kannabisz Egyesülettől Szelestei Miklós. Dömény István arról fog beszélni, hogy egészségünk kulcsa a mi kezünkben van, Kormány Tibor, másnéven Fehérlófia pedig beavatást tart az érdeklődőknek a számok misztikus világába. Az előadások mellett persze lesznek bemutatók is: testkezelések, holisztikus kezelések és hangtál terápia – csak hogy kiemeljünk egy párat. A dr. Romics  László Egészségügyi Intézmény munkatársai pedig vérnyomást, vércukorszintet és  koleszterint mérnek az érdeklődőknek 10-13 között ugyanitt.

Április 14-én újabb vetítést tart az Ökofilmklub este 7 órától a Parkvárosi Közösségi Házban. Ez alkalommal Wim Wenders A Föld sója című filmjét vetítik le. A vetítés után pedig ismét beszélgetni lehet meghívott szakértőkkel. Az elmúlt negyven év során a fotográfus Sebastiao Salgado a folyton változó emberiség nyomdokain haladva utazta át a kontinenseket. Tanúja volt a közelmúlt fontosabb történelmi eseményeinek, nemzetközi konfliktusokkal, éhínséggel, elvándorlásokkal találkozott. Most érintetlen területek, vadon élő növények és állatok, grandiózus tájak felfedezésére indul: egy olyan hatalmas fotográfiai projektbe vág, amellyel egyben tiszteleg is földbolygó szépsége előtt. Sebastiao Salgado életét és munkásságát az őt utolsó útjain kísérő fia Juliano, Wim Wenders és a fotós maga tárja fel előttünk, írják a film ismertetőjében.

DIÓSD

Örömmel tudatják a szervezők, hogy április 14-én a diósdi pincesoron ebben az évben is megrendezésre kerül a DIÓSDI Pincemustra. Ahogy írják: „Készítsétek hangotokat lábaitokat és természetesen ízlelőbimbóitokat a vígasságra. Amit bizton ígérhetünk: Fergeteges hangulat, vidám programok és finom borok.” A részletes programért érdemes figyelni a rendezvény Facebook oldalát.

BUDAFOK-NAGYTÉTÉNY

Április 14-én, szombaton 19 órakor mutatja be „A szív hídjai” című nagysikerű film színpadra állított verzióját Udvaros Dorottya és László Zsolt a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központban. Az idő: 1965, a helyszín: egy Amerikai kisváros. A főszereplő: egy nő, aki Olaszországból Amerikába költözött, hogy régi terveit feladva, feleség és anya legyen egy farmon. A másik főszereplő: egy férfi, aki a National Geographic számára készít fényképeket a környék fedett hídjairól. A történet: egy véletlen találkozással kezdődik, amelyből megrendítő szerelem lesz. Sorsuk talán mindig egymás felé tartott – még ha nem is tudtak róla. Négy napjuk van rá, hogy gyökeresen megváltoztassák egymás életét. Lehetséges ez? A Madison megye hídjai Robert James Waller nagy sikerű regényének filmváltozata Meryl Streep és Clint Eastwood főszereplésével meghódította az egész világot. Magyarországon először Udvaros Dorottya és László Zsolt kelti életre a felkavaró történetet.

Április 15-én 10-14 óra között családi vasárnap lesz a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központban. 10.00 órától kreatív foglalkozáson vehetnek részt a gyerekek, 10.30-kor pedig meghallgathatják a MintaPinty zenekar koncertjét. A zenekar lenyűgöző, zenés találkozást ígér a gyerekeknek a MintaPinty Cirkusz fantasztikus fellépőivel: állatok és emberek, mindenféle szerzetek össze-vissza a porondon! Csak itt lesz látható többek között a távoli egzotikus országból érkezett tudatlan úr és az ő rosszul idomított marhái – rögtön két felvonulásban. Előlép Ede, egy félénk vetkőzősztár, a gonosz és mindig váratlanul Lecsöppenő Kecsöp Benő, a koronázatlan fogú dívasztár, Mádmázel Parizer, a mohó ReggIguána és a Minta-Raszta Banda és még oly sok meglepetés… Móka és kacagányt és persze zenét ígérnek a kicsiknek az előadók minden mennyiségben.

ETYEK

Legyen tavasz a szívekben is! – ezt hirdeti a Tavaszi Etyeki Piknik, ami április 14-én és 15-én vár a településen minden érdeklődőt nemes italokkal, ízes gasztronómiával és kézműves vásárral. A részleteket megtalálhatják a rendezvény honlapján.

Címkék