Két ob-ezüst!

Harmos Boldizsár és Kis-Kasza Arabella is ezüstérmet szerzett a Hódos Tamás Sportcsarnokban rendezett U11-es tollaslabda országos bajnokságon!

Hasonló tartalmaink:

Az U11-es és U17-es korosztály számára rendeztek országos bajnokságot a budapesti Hódos Tamás Sportcsarnokban. Az Érdi VSE négy U11-es és két U17-es játékossal képviseltette magát.

A kisebbeknél Harmos Boldizsár, Körmendi Gergely és Zsarnai Milán, valamint Kis-Kasza Arabella ragadtak ütőt, míg a nagyobbaknál az U15-ös válogatott Kis-Kasza Miklós mellett Györgylőrincz Krisztina volt érdekelt.

A fiúknál Harmos Boldizsár egészen a döntőig menetelt, ahogy a lányoknál Kis-Kasza Arabella is, ám a fináléban mindketten kikaptak, így ezüstérmesek lettek, míg Körmendi Gergely és Zsarnai Milán remek játékkal épphogy lecsúszott a dobogóról, miután mindketten a negyeddöntőig meneteltek.

„A várakozáson felüli eredményeket értek el, mert mindkét kategóriában második helyet szereztek. Gergő és Milán is remek játékkal jutott el a negyeddöntőig, így hajszállal csúsztak le a dobogóról, de ilyenkor a sorsoláson is sok múlik, ők pedig az erős ágra kerültek” – kezdte beszámolóját Tornai Tibor, az Érdi VSE tollaslabda szakosztályának vezetője.

„Boldi a pécsi Palkovics Péterrel vívta a döntőt, aki U11-es létére már az U13-as válogatottban is volt vendégjátékos. Itt bejött a papírforma, hiszen Boldi egy évvel fiatalabb, de ahhoz képest 21:15-ös szettet is játszott ellene, ami nagyon tetszett. Utána többen is mondták, hogy nem sokan lettek volna képesek erre” – fogalmazott a fiúknál ezüstérmes Harmos Boldizsárral kapcsolatban Tornai Tibor, aki megjegyezte, hogy Boldi a döntőig vezető úton több mumusával is találkozott, s le is győzte őket.

„Arabella is végig menetelt, a döntőben azzal a pécsi ellenféllel találkozott, akitől a diákolimpián egyetlen vereségét szenvedte a csoportkörben. Szoros volt ez a mérkőzés is, meg volt a lehetőség, mivel Arabella szépen jött fel, de végül nem sikerült nyernie, így ezüstérmet szerzett” – mondta a szakosztályvezető.

Az U11-eseknél így a két ezüstérem mellett még két pontszerző helyezést is a magukénak tudhatnak az érdiek.

Az U17-es korosztályban Kis-Kasza Miklós és Györgylőrincz Krisztina indult. Előbbi kapcsán hangsúlyos, hogy ő még U15-ös korosztályba tartozik, míg utóbbi is csak nemrég lépett korosztályt.

A nagyobbaknál viszont más a lebonyolítás is, hiszen itt már nincs csoportkör, hanem csak főtábla van.

A sorsolás szeszélye pedig, hogy Kis-Kasza Miklós nagy riválisával került szemben.

„Mindketten jól indultak. Kriszti az első szettben nagyon jól játszott, de elvesztette azt és úgy érzem, akkor kicsit elvesztette a hitét aztán nem volt esélye. Miklós azzal a Mészáros Vencellel került össze, akivel a diákolimpián a dobogós helyért játszott. Az első szettet Miklós simán hozta, a másodikban pedig 20:19-nél meccslabdája volt, de egy kicsi outot ütött, az ellenfél pedig megfordította a mérkőzést” – számolt be Tornai Tibor.

Az U17-esek így az első fordulóban kiestek, s véget ért számukra az országos bajnokság.

Ezt követően vasárnap a kispesti tollaslabdahétvégék elnevezésű sorozat „Április bolondja” névre keresztelt viadalán ragadott ütőt három érdi.

A hétvégi, pécsi U13-as országos bajnokságra készülve a két korosztályos válogatott, Schvirján Zsófia és Zsarnai Marcell mellett még a speciális olimpiai bajnok Demeter Judit is versenybe szállt.

Az ob-ra készülő Schvirján Zsófia a felnőttek között aranyérmes lett, éppen Demeter Juditot megelőzve, míg Zsarnai Marcell is a dobogó második fokára állhatott.

Az érdiek az U13-as és U19-es országos bajnokságon a kisebbeknél lesznek érdekeltek Schvirján Zsófiával, Zsarnai Marcellel, valamint Flórián Bencével.

Címkék