Nemzetközi birkózóérmek!

Az Érdi Spartacus SC két birkózója, Kovács Bence és Mezei Dominik is nemzetközi versenyen bizonyított a hétvégén. Mezei kadet korosztályban, szabadfogásban, a korosztályos válogatott tagjaként aranyérmes lett lett Belgiumban, míg Kovács Bence az U23 válogatott tagjaként kötöttfogásban a bulgáriai Rusze városában bronzérmet szerzett. 

Hasonló tartalmaink:

Előbb Mezei Dominik (képünkön balról az első) a kadet korosztály szabadfogású válogatottjával utazott a belgiumi Kelmisbe, ahol harmadszor rendezték meg a legendás olimpiai-, világ- és Európa-bajnokról elnevezett Buvajszar Szajtyijev nemzetközi versenyt. A 71 kilogrammosok mezőnyében az érdiektől Mezei Dominik bizonyíthatott. A tíz országos felvonultató viadalon bolgár, orosz és olasz ellenfeleit felülmúlva egészen az aranyéremig menetelt.

Kovács Bence pedig az U23-as korosztály kötött- és szabadfogású nemzetközi versenyén lépett szőnyegre a bulgáriai Rusze városában. A kötöttfogásúak 55 kilogrammos súlycsoportjában érdekelt Kovács az első mérkőzésen ugyan román ellenfelétől kikapott, de a csoportküzdelmek folytatásában grúz ellenfelét technikai tussal múlta felül. A harmadik meccsén a kazah rivális 14–9-re nyert, így a körbeverések miatt Kovács Bence a bronzéremért küzdhetett, ahol a hazaiak versenyzőjét 9–4-nél tussal verte, így a dobogó legalsó fokára állhatott.

További, az egyesülethez kapcsolódó hír, hogy a Magyar Birkózó Szövetség elnökségi ülésén kihirdette a magyar keretet az oroszországi Kaszpijszkban április 30-tól május 6-ig zajló Európa-bajnokságra. A női szakágban az 53 kilogrammosoknál az érdi Dénes Mercédesz került a keretbe.

 

 

Címkék