Tájházak, vadászat, látványszínház és főzőverseny

Aki nem  utazott el a hosszú hétvégére, az sem marad program nélkül. Mutatjuk, mivel készültek erre a hétvégére Érden és környékén a szervezők.

Hasonló tartalmaink:

ÉRD
Érden szombaton 8:00-12:00 között kitakarítjuk a várost. Erről még sokszor, sok helyen írtunk. Bár a legtöbb hulladékot nem mi, érdiek tesszük ki Érd természetvédelmi területein, hanem sajnos máshonnan hozzák azt, de ha fontos számunkra a városunk tisztasága, és azon belül esetleg a természeti értékek védelme, akkor ott a helyünk a várostakarításon.

DIÓSD
Tájházak napja: április 28-29.
Lesz itt egész napos kézműves foglalkozás gyerekeknek, kemencében sült sütik készítése, kosárfonás, legokamion. Előadásokat hallgathatnak meg az érdeklődők Diósd helytörténetéről, a sváb hagyományokról. És a diósdi böllérek böllére, Csapó Bandi közreműködésével lesz hagyományos sváb kolbásztöltés is. Aki ellátogat a rendezvényre, az nem marad se szomjas, se éhes – ezt a szervezők garantálják. Részletes program itt található.

TÁRNOK
Április 28-án, szombaton 10:00-12:00 között hobbiállat kiállítás lesz a Tárnoki Művelődési Ház és Könyvtárban.

 BIATORBÁGY – JUHÁSZ FERENC MŰVELŐDÉSI KÖZPONT
Szombaton 10:00-tól: Peron plusz- kreatív fizika látványszínház. A Látványszínház előadói a fizika és a kémia varázslatos világába vezetik be a résztvevőket. Olyan interaktív és látványos kísérleteket mutatnak be, mint a Főnix születése, Mucius Scaevola lángoló keze vagy az elefánt fogkrémje. A bátrabbak a „dzsinnt” is előcsalogathatják a palackból különleges lézerfény kíséretében.
A Fő téren szombaton 17:30-kor májusfát állítanak.

BUDAÖRS – PostART
(Budaörs, Clementis László utca és Ébner György köz sarok)
15.00-tól főzőverseny lesz itt Szőke Andrással, este pedig a Foreland akusztik ad koncertet. A belépés ingyenes!

BUDAKESZI
A Budakeszi Vadasparkba látogatók április 28-án, szombaton, a vadászat hagyományaival ismerkedhetnek meg testközelből. A szervezők a Vadászati Kulturális Egyesülettel karöltve, interaktív módon mutatják be az érdeklődőknek azt a több évszázados munkát, amit a vadászati szakemberek a magyar kultúra szerves részeként végeznek. Az egész napos vadászati vetélkedő mellett solymászati bemutató, kisállat tréningek és természetesen a vadasparktól megszokott Állatijó Bemutatók is várják a látogatókat. Részletek itt.

Címkék