Egyre közelebb a dobogó!

30–22-es győzelmet aratott az ÉRD női kézilabda csapata a Hufba-Akker Kecskeméti NKSE vendégeként az NB I 23. fordulójában.

Hasonló tartalmaink:

Ugyan a mérkőzés első gólját az érdiek Kecskeméten kölcsönben játszó beállója, Gulyás Vanda szerezte, majd Orell Bettina révén az ötödik perc előtt még 3–2-re is a hazaiak vezettek, ezt követően azonban Krpezs-Slezák Katarina, Mariama Signaté és Kiss Nikolett góljaival Szabó Edina együttese a 21. percben már hatgólos, 11–5-ös előnyben volt, a szünetre pedig 16–9-es előnnyel vonult.

A fordulás után Gulyás és Borges Lima révén valamelyest zárkózott a Hírös városi alakulat, de a játékrész derekán az ÉRD már tetemes, nyolcgólos előnyben volt Tóth Gabriella találata után (18–26).

A végjáték pedig kiegyenlített eredményt hozott, a 30–22-es érdi győzelmet a felnőtt NB I-ben első gólját szerző 17 éves Domokos Dalma állította be hétméteresből.

„Egy izgalmas mérkőzés volt, hiszen mindkét csapatnak nagy volt a tét. Nagyot küzdött a csapatunk, kicsit megfogyatkozva, de hatalmas szívvel és akarattal küzdötték végig ezt a mérkőzést, úgyhogy szeretettel gratulálunk” – értékelt Szabó Edina, az ÉRD vezetőedzője.

„Nagyon örülünk a győzelemnek, ami jó nekünk, mert közelebb vagyunk a harmadik helyhez. Köszönöm a Kecskemétnek, mert nagyon ügyesen játszott, mindig, amikor játszunk, az szoros mérkőzés, sokat küzdenek” – mondta Mariama Signaté.

„Vannak problémáink, Varga Nikolett két hete kivált, Tóth Lillával próbáltuk azt a posztot pótolni, majd Deáki Dóra is kiesett. Egyébként sem vagyunk túl acélosak, de a két meghatározó játékos nélkül csak az maradt, hogy küzdjünk. Ezt kértem a játékosaimtól, hogy tiszta lelkiismerettel feküdhessünk le pihenni. Ez megvalósult, végig harcoltunk, küzdöttünk. Próbáltunk méltó ellenfelei lenni az ÉRD csapatának. Sajnálom a vereséget, de a realitást látni kell” – fogalmazott Marosán György, a Kecskeméti NKSE szakvezetője.

„Elégedettek lehetünk a játékunkkal, hiszen két kemény mérkőzésünk volt négy nap alatt, két olyan csapat ellen, mint a Győr és az ÉRD, amelyek az európai topkézilabdázás tagjai. Szívünket kitettük a pályára, büszke lehetek a csapatomra, futottunk az ÉRD és az eredmény után” – mondta Jovana Risovics, a hazaiak kapusa.

A játéknap másik mérkőzésén a Kisvárda hazai környezetben egygólos, 23–24-es vereséget szenvedett a Dunaújvárostól, így az ÉRD elméletben még nem szerezte meg a dobogós helyet, viszont ha a következő fordulóban, május 4-én, pénteken 18 órakor az ÉRD Arénában legyőzi a GVM Europe-Vác együttesét, akkor behozhatatlan előnyre tesz szert a dobogó valamely fokának megszerzéséért. Amennyiben a május 2-i, Győri Audi ETO KC–FTC-Rail Cargo Hungaria mérkőzés döntetlennel zárul, úgy már az is biztosra vehető, hogy az ÉRD a harmadik helyet szerezheti meg.

K&H női kézilabda liga, 23. forduló
HUFBAU AKKER-KNKSE–ÉRD 22–30 (9–16)

Kecskemét, 300 néző. Vezette: Asztalos, Bárkányi
KECSKEMÉT: RISOVICS – Tóth L., Fauszt, Orell 2, Gulyás 2, Deáki 1, Szabó E. 4 (3). Csere: Horváth D. 1, Albert Helga 1, Aron, Gulya 1, Siska 3, BORGES LIMA 5, Kovács K., Kaiser 2. Edző: Marosán György
ÉRD: Foggea – KRPEZS-SZLEZÁK 10 (1), Kiss N. 3, Bulatovics, KISFALUDY 5, SIGNATE 3, Gávai 2. Csere: Janurik (kapus), Tóth G. 2, Roberts 1, C. Lassource 1, Szabó L. 2 (1), Kovács B., Domokos 1 (1). Edző: Szabó Edina
Az eredmény alakulása. 8. perc: 3–5. 17. p.: 4–7. 20. p.: 5–10. 25. p.: 6–14. 34. p.: 11–17. 39. p.: 14–19. 44. p.: 18–23. 51. p.: 19–26. 58. p.: 21–28
Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 4/3

fotó: handballerd.hu/Dénes Balázs

Címkék