Izgalmas majálisok Budapesten és környékén

Semmiképpen se töltsük otthon a május 1-jét, hiszen ezen a napon hagyományosan Budapest és környéke telis-tele van szuper családi programokkal. Lesznek köztük ingyenesen is látogatható koncertek, fesztiválok és fizetősek is. Bármelyiket választjuk, garantált a nagyszerű szórakozás.

Hasonló tartalmaink:

Használjuk ki a nyári meleget és a szuper programokat: május 1-jén a város és környéke tele lesz jobbnál jobb programokkal. Összegyűjtöttünk párat, ahol biztosan jól érzi majd magát az egész család.

TÖRÖKBÁLINT

Idamajor, Törökbálint, 2045, május 1. 10-16 óráig
Május 1-én egész napos családi bulira készülünk. Májusfát állítunk, tombolázunk, kincset keresünk, gidát simogatunk, lovagolunk és közben jókat eszünk. Mit szóltok?
Egész nap a májusfát fogjuk díszíteni, amiben ti is részt tudtok venni, és minden megvásárolt szalag mellé egy tombola is jár, amit a májusfa felállítása után fogunk kisorsolni. A májusfát a hagyományoknak megfelelően majd pünkösd vasárnap fogjuk “kitáncolni”. De hogy ne csak szalagok kötözéséből álljon a nap, ezért egész nap várunk egy újabb kincskereső játékkal, hogy miközben bejárjátok a tanyát és megismerkedtek az állatainkkal egy kicsit játszhassatok is. Ezen kívül kis gidáink is várják a simogató kezeket, az addigra elkészülő új gida simogatóban, illetve egész nap kipróbálhatjátok milyen az élet lóháton. És hogy éhesek se maradjunk gida süttet is ehettek, vagy ha azt kihagynátok akkor grill sajtos szendvicsekkel tudjátok az éhséget elűzni.
A belépés INGYENES!

TÖRÖKBÁLINT – RÉT MAJÁLIS
8:00 Grossturwaller Musikanten fúvószenekar zenés, reggeli ébresztője
9:30 Mazsorettek zenés bevonulása (Gyémántkút Egyesület)
9:45 A Városi Májusfa feldíszítése az egyesületek részvételével, majd zenés májusfaállítás
Civil Falu:
7:00-9:00 Készülődés az egyesületi sátraknál, bográcsok felállítása, sátrak feldíszítése a sajátos hagyományoknak megfelelően.
10:00-17:00 Hagyományos ízek kóstolója
Gasztrosétány és kirakodóvásár:
10:00-22:00 Minden, ami szem-szájnak ingere.
Ficánkoló Játékliget:
10:00-18:00 A ligetben felállítjuk a Szélkakas népi játszópark játékait, lesz kosaras körhinta és kézműves foglalkozások. A bátrabbak pedig kipróbálhatják a hagyományőrző íjászatot, a mászófalat és a paintballt.
11:00 FEKETE DÁVID BÁBELŐADÁSA
Fekete Dávid bábszínész elővarázsolja utazó vásári bábszínházát és Vitéz Lászlóval együtt várja közönségét.
Vidámpark:
10:00-22:00 Légvárak, láncos körhinta, kiskörhinta, kisvasút, dodzsem, trambulin
Programok a nagyszínpadon:
10:00 Elek Sándor polgármester köszöntője
10:15-14:30 Törökbálinti civil szervezetek és gyermek csoportok bemutatói
Fellépnek: Gyémántkút Egyesület, Törökbálinti Hagyományőrző Tánccsoport, Tornádó Hungary Táncsport Egyesület, Rózsaszirom Dalkör, Törökbálinti Sportegyesület, Erika C. Dance School, Patyesz Tánciskola, JP Dance Company, Dance of Destiny Tánciskola, Cigány Nemzetiségi Önkormányzat, Napsugaras Ősz Nyugdíjas Ének – és Tánccsoport, Grossturwaller Tanzer
15:00 KOLOMPOS
A koncerten együtt énekelhetünk és táncolhatunk a Kolompos együttes zenészeivel.
16:00 Tombola
16:30 Kutyás bemutató
Közreműködnek: Érdi Rendőrkapitányság, Budaörsi Rendőrkapitányság, Hegyőrség Törökbálint
17:30 LANGALÉTA GARABONCIÁSOK GÓLYALÁBAS BEMUTATÓJA
18:15 Grand Club
19:15 Jambargo
20:30 EDDA

BIATORBÁGY – MAJÁLIS
Legyen ez a majális a közösségeké! A családoké, a baráti, a civil és egyéb közösségeké! Töltsük együtt ezt a napot a zöldben, a Füzes-patak partján, játsszunk, sportoljunk, versenyezzünk együtt, építsük közösségeinket!
11.00 Megnyitó a Biafitness ritmikusgimnasztika-, bodyART- és deepWORK- bemutatóival.
11.00–16.00 Élő csocsóbajnokság biatorbágyi fiatalok szervezésében.
Nevezés: a helyszínen, a pálya mellett 14.30-ig. Nevezési díj: nincs. Nevezési kategóriák: nincsenek, gyerekek és felnőttek is egy csoportban indulhatnak. Nevezni lehet: egyénileg és több fős csoportban egyaránt. Szabály: a pálya 20×10-es területű. A játékban 5 fő alkot egy csapatot. A négy mezőnyjátékos együtt, egy vonalban tud mozogni, a saját térfelén. Továbbá egy kapus a gólvonal előtt helyezkedik el, ő is csak az adott sávban tud helyezkedni. Játékidő: 2×10 perc. A nyertes csapat ajándékot kap. Fordulók: a nevezők számától függően csoportmérkőzések, ezt követően helyosztók.
11.00–16.00 Lábteniszbajnokság a Viadukt SE szervezésében
Nevezés: a helyszínen, a pálya mellett 10.30-tól folyamatosan 15.00-ig Ferenczi Annánál. Nevezési kategória: A verseny páros. Lehet párban nevezni, illetve a párok a helyszínen is verbuválódhatnak. A nevezők összetételétől függően két bajnokság is lehet a két pályán. Szabályok: 2 pattanó, 3 érintő. Egy játékos egyszerre csak egyszer érhet bele a labdába. A két pattanás között kell lennie egy érintésnek. Mérkőzés menete: 11 pont egy szett. Két győztes szettnek kell lennie. A pálya mérete 10 x 5 m. Javasolt lábbeli: a füves pálya miatt hernyótalpas cipő vagy hagyományos sportcipő. A stoplis cipő nem előnyös.
11.40 Egy kicsi mozgás mindenkinek kell! – Tornázzunk együtt Ürmös Fruzsinával, a Viadukt Fitt gerinctrénerével!
12.00 Virslievő verseny a Czimer Hús Kft. támogatásával
Nevezés: a helyszínen 11-11.30-ig, a JFMK INFO feliratú sátorban. Nevezési díj: 500 Ft. Nevezési kategóriák: nincsenek, gyerekek és felnőttek is egy csoportban indulnak. Nevezni lehet: egyénileg. Szabály: három pár virslit kell megenni, az nyer, akinek ez a legrövidebb idő alatt sikerül. A nyertes ajándékot kap. Fordulók: 3, plusz egy döntő.
13.00 Elemózsiák versenye – Zsűrizi és támogatja az Andrész Cukrászda.
Nevezés: a helyszínen 11-12 óráig, a JFMK INFO feliratú sátorban. Nevezési díj: nincs. Nevezési kategóriák: sós és édes. Nevezni lehet: egyénileg. Szabály: szabad téren fogyasztható, sós és édes piknikételek versenyeznek. Számít nemcsak az ízletesség, de a küllem és a tálalás is (pl. piknikkosár). Az abszolút nyertes ajándékot kap.
14.00 Sörivó verseny a Café Chaplin támogatásával
Nevezés: a helyszínen 11-13 óráig, a JFMK INFO feliratú sátorban. Nevezési díj: 500 Ft. Nevezési kategóriák: nincsenek, férfiak és nők együtt indulnak. Nevezni lehet: egyénileg. Szabály: 1 liter sört kell meginni, az nyer, akinek a legrövidebb idő alatt sikerül. A nyertes ajándékot kap. Fordulók: 3, plusz egy döntő.
15.00–17.00 Dartsverseny a Viadukt SE Darts Szakosztályának szervezésében.
Nevezés : a helyszínen 11.00-16.30-ig a Darts sátornál. Nevezési díj, nevezési kategória: nincs. Nevezni lehet: egyénileg. Szabály és játékmenet : 301 szimpla kiszálló egyenes kieséses rendszerben. A játékban versenyengedélyel rendelkezők nem vehetnek részt. Az első három helyezett kupát, érmet kap. Bónusz játékként mindenkinek lehetősége lesz egy nyílból eltalálni a tábla közepét.
15.00-18.00 Dobóverseny a Viadukt SE Kosárlabda Szakosztályának szervezésében.
Nevezés: a helyszínen, a kosár mellett 14.00-től folyamatosan. Nevezési díj: nincs. Nevezési kategóriák: 1.: azonos távolságról dobás, 2.: növekvő távolságról dobás. Nevezni lehet: egyénileg. Szabály: Mindig 5 dobás van, gyerekek és felnőttek eltérő távolságról dobnak. 1.: azonos távolságról dobás: emléklapot kap, aki 5-ből bedob 4-et. 2.: növekvő távolságról dobás: minden dobás után messzebb kell menni a gyűrűtől. Csak bedobottnál lehet ezt megtenni. Emléklapot kap aki eljut a 4. dobóhelyig. Aki mind az 5 db-ot bedobja az kap egy 5-ös méretű kosárlabdát.
15.00 Egy kicsi mozgás mindenkinek kell! – Tornázzunk együtt Beszedics Anikóval és Füzesséry Petrával, a Viadukt Fitt edzőivel!
15.00–16.00 Nordic Walking az Iharosba Bakonyné Toldi Szabó Judit vezetésével. Indulás a színpadtól.
16.00 A napernyő-, pléd- és nyugágyverseny – Zsűrizi és támogatja a Nemiskacat Látványműhely.
Nevezés: a helyszínen 11-15 óráig, a JFMK INFO feliratú sátorban. Nevezési díj: nincs. Nevezési kategóriák: napernyő, pléd és nyugágy. Nevezni lehet: egyénileg. Szabály: nevezni lehet kreatív és ízléses kerti (állványos) vagy kézi (hagyományos) napernyőkkel, bármilyen pléddel és nyugággyal, amely lehet babzsák vagy más típusú is. Nem kell teljes egészében saját készítésűnek lennie, a díszítés viszont saját legyen. Az abszolút nyertes ajándékot kap.
16.30 Most mutasd meg! – Szabad színpad 5 perces produkciók számára.
Műfaji megkötés nélkül várunk bármilyen előadást, legyen az vers, bűvésztrükk, akrobata mutatvány, rap vagy bármi más. Jelentkezni előzetesen kell a technikai igény jelzésével: 06 30 337 4765, szolnoki.brigitta@jfmk.hu.
17.00–18.00 Nordic Walking az Iharosba Bakonyné Toldi Szabó Judit vezetésével. Indulás a színpadtól.
18.00 Band Of StreetS-koncert – Retró és mai slágerek fúvós hangszerekre a pécsi utcazenész formációval. A hangulat garantált!

Tárnoki Művelődési Ház és Könyvtár

Május 1-én, a Tárnoki Családi Majálison várjuk a kicsiket és nagyokat az Egészségház parkolójában.
A színpadi műsor 14.00 órakor kezdődik, de már déltől igénybe vehetik a kisvonatot, mely körbe jár a településen.
Ugyancsak déltől a helyszínen beindulnak a Retro Vidámpark játékai, vattacukor, kürtős kalács, büfétermékek, a Ligeti Falatka várja a kilátogatókat.
Esti fellépő pedig Takács Nikolas.

Skanzenmajális
Szentendre amúgy is kedvelt kirándulós, egy napra kiruccanós célpontja a fővárosiaknak, hiszen kellemes, romantikus hangulatban lehet jókat sétálni a Duna-parton vagy a macskaköves utcácskákon. Ha idén május 1-jén a fagyizós andalgás mellett a Skanzenbe is kilátogatunk, igazi retrós majálisba csöppenhetünk. A hatvanas évek táncdalfesztiválos, vurstlis hangulatát idézik meg ugyanis Szentendrén: lesz korhű körhinta, vattacukor, célba dobó, céllövölde, és fel lehet majd szállni a Skanzen Roburra is. A kézművessarokban olyan korabeli játékokat lehet majd készíteni, mint a similabda, papírsárkány, szélforgó és gombfoci.

CSALÁDI MAJÁLIS

A Nagy Futam
A száguldás és a repülés szerelmeseinek minden évben várva várt programja a Nagy Futam: május 1-jén ugyanis látványos földi és légi bemutatót tartanak Budapest belvárosában a Forma–1-es versenygépek, rali- és túraautók, versenymotorok és versenykamionok. A nap folyamán olyan F1-es pilóta száguldozik majd Budapest belvárosában (Erzsébet tér–Károly krt.–Astoria–Ferenciek tere), mint Max Verstappen. Délután pedig a már hagyományosnak számító légi parádé következik Bessenyei Péterrel a Duna felett (az Erzsébet híd és az Országház közötti szakaszon).

Kocsmajális és bográcsbuli
Idén 5. alkalommal rendezik meg a legjobb budapesti kocsmák bográcsos főzőversenyét a Dürer Piknik Parkban. A rendezvényre a belépés ingyenes, a rodeóbika megülése adományjegy megváltása fejében lesz lehetséges. A bográcsos majális megrendezésével a résztvevők a Heti Betevő Egyesületet támogatják, akik hetente osztanak ételt a rászorulóknak az ország több pontján. Egy vidám majális zenével, gyerekprogramokkal, finom ételekkel és adománygyűjtéssel.

ÉRD

Május első hétvégéjén második alkalommal rendezik meg Érden a Live Street Art fesztivált.

LIVE STREER ART ÉRD

PROGRAM
Május 5-én: A TÉMA ÚJRA AZ UTCÁN HEVER!
12.00- 18.00 óra közt
- Élőfestés: a LIVE STREET ART alkotói pályázatra érkezett munkákból, a zsűri által kiválasztott 10 legjobbat a művészek élőben készítik el a főtéren. Az idei év témája: HÉTKÖZNAPI HŐSÖK!
-extrém sport bemutatók és workshop (slack line és fliptrack / félcső, bmx – gördeszka! )
- közösségi festés garfitti (mindenki kedvére dobálhatja a festék bombát és fújhatja a festéket)
- ART MARKET – design vásár
- greenbox fotózás és póló készítő workshop
KONCERTEK: BSW / HŐSÖK / BELGA

13.00 GÖRDESZKÁS és FLATLAND BMX BEMUTATÓ& WORKSHOP
Egy mobil félcsőben egész napos látványos bemutatókat és folyamatos foglalkozások kicsiknek és nagyoknak egyaránt profi sportolók közreműködésével, így mindenki részt vehet egy deszkás kalandban, sőt még meg is tanulhatja annak alapjait!
SLACKLINE BEMUTATÓ ÉS WORKSHOP (folyamatosan)
Te is találkoztál már a fák között kifeszített, alig pár centiméter vastag, ruganyos kötélen ugráló városi “artistákkal”? Te is értetlenül nézted, hogyan képesek megcsinálni azokat az észvesztően látványos trükköket, amitől a parkokban békésen andalgó járókelőknek is muszáj legalább egy pillanatra megállni, hogy összeszedjék a leesett állukat? Gondoltál már arra, hogy te is megpróbálkoznál ezzel a ma Magyarországon még alig ismert, de világszerte egyre népszerűbb sportággal, akkor itt a lehetőség!
14.00 ESZTERLÁNC mesezenekar koncertje
A sűrű erdő ezernyi titkot, hangot és varázslatot rejt. A hangszerek mind a mese egy-egy szereplőjét ismertetik meg velünk, akiknek kalandjait a gyerekek is alakíthatják ötleteikkel.
15.30 VÁSÁRI BÁBCIRKUSZ
Egyensúlyozás, kötéltánc, állatszelídítés, tűzfújás, kígyóbűvölés… mindez bábokkal!
A LÁDAFIA BÁBSZÍNHÁZ interaktív műsora kicsiknek!
16.30 FLIPTRACK BEMUTATÓ ÉS WORKSHOP
Magyarország első és egyetlen AirTrack Parkour show-ja! Egy monumentális attrakció, egy 12 méteres speciális légszőnyegen, melyet a bemutatók között ki is lehet próbálni! Még több csavar, még több szaltó, még látványosabb koreográfia!
17.00 BSW koncert
18.00 GÖRDESZKÁS és FLATLAND BMX BEMUTATÓ
18.30 FLIPTRACK bemutató
19.00 HŐSÖK koncert
20.30 a 2018. évi LIVE STREET ART alkotópályázat díjátadása
21:00 BELGA koncert

A rendezvény ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!

(fotó: Szinyei Merse Pál: Majális)

Címkék