Hét érem az Eb-ről!

Két arany-, egy ezüst- és két bronzérmet szereztek egyéniben az Érdi Spartacus SC szumósai a bulgáriai Plovdivban rendezett Európa-bajnokságon, akik emellett kétszer még a csapatversenyben is a dobogó legalsó fokára állhattak.

Hasonló tartalmaink:

A tizenhat fős magyar delegációból tíz versenyző az Érdi Spartacusból vívta ki a részvétel jogát a bulgáriai Plovdivban rendezett szumó Európa-bajnokságra. A tizenkilenc országot felvonultató kontinensviadalon eredetileg az érdiektől még Kovács Bence is indult volna, ám ő a birkózóválogatottban való szereplés miatt kénytelen volt lemondani az Eb-n való részvételt. Az egy dohjón zajló versenyen egyenes kieséses küzdelem volt.

Ennek ellenére a huszonöt kategóriában induló érdiek kitettek magukért. Az első napon, az U21-esek versenyén Molnár Tamás a 100, Délceg József a 85 kilogrammosok mezőnyében lett aranyérmes, míg a 70 kilósok között Buzás Patrik a dobogó legalsó fokára állhatott. Mellettük Tamás Patrik a 115, Varga Dániel a 100, Végh Richárd a 85 kilósok mezőnyében érte el az értékes, ötödik helyezést, míg Sipos Boglárka az 55  kilogrammosoknál lett hetedik. A csapatversenyben Molnár Tamás, Délceg József és Végh Richárd mellett a Szilágyi Erikkel kiálló magyar csapat is harmadikként zárt.

A viadal második napján az U23-as korosztály versenyeit rendezték. Itt Végh Richárd nyakában ezüst-, Délceg Józsefébe pedig bronzérem került a 85 kilogrammosoknál, továbbá Berta Mike a 70 kilósoknál, Tamás Patrik a 115 kilósoknál, Varga Lilien a 60 kilósoknál lett ötödik. A csapatversenyben Végh Richárd és Molnár Tamás mellett Szilágyi Erik és Laczkó Benedek alkotta magyar négyes bronzérmesként zárt.

A záró napon a felnőtt mezőny lépett dohjóba, ahol viszont kevesebb babér termett az érdieknek, Lemák Diána az 55, Varga Lilien a 60, Buzás Patrik a 70 kilogrammosok mezőnyében lett ötödik, valamint a 115 kilósoknál Molnár Tamás hetedik helyen végzett. A felnőttek ezzel a versennyel is indulási jogot szerezhettek a 2021-es, az Egyesült Államokbeli Birminghamben rendezett Világjátékokra is.

A felnőtt féri csapatban két érdi indult, a Molnár Tamással és Tamás Patrikkal felálló érdi négyes ötödik lett, ahogy a Lemák Diánát és Varga Lilient felvonultató női együttes is az ötödik helyet szerezte meg.

Az Érdi Spartacus SC eredményei a bulgáriai Plovdivban rendezett szumó Európa-bajnokságról

U21: Molnár Tamás 100 kg 1.; Délceg József 85 kg, 1., Buzás Patrik 70 kg 3., Varga Dániel 100 kg 5., Tamás Patrik 115 kg 5., Sipos Boglárka 55 kg 5., Végh Richárd 85 kg 5., csapat (Molnár Tamás, Végh Richárd, Délceg József) 3.

U23: Végh Richárd 85 kg 2., Délceg József 85 kg 3., Berta Mike 70 kg 5., Tamás Patrik 115 kg 5., Varga Lilien 60 kg 5., csapat (Molnár Tamás, Végh Richárd) 3.

felnőtt: Buzás Patrik 70 kg 5., Lemák Diána 55 kg 5., Varga Lilien 60 kg 5., Molnár Tamás 115 kg 7., csapat (Molnár Tamás, Tamás Patrik) 5., női csapat (Lemák Diána, Varga Lilien) 5.

Címkék