Live Street Art, másodszor

BSW-, Hősök- és Belga-koncert, extrémsport-bemutatók és workshopok, drónos lézershow, póló- és falfestés, gyerekprogramok várták szombaton a második Live Street Artra kilátogatókat. No meg az utcaművészet: tízen készítettek élőfestést a főtéren; a legjobbakat díjazta is a zsűri. Az első Horváth Benedek lett, Mindennapok hősei című alkotásával. Tekintse meg képgalériánkat!

Hasonló tartalmaink:

A meghirdetett téma – hétköznapi hősök – kidolgozására a 16 jelentkezőből tízen kaptak lehetőséget a déltől késő estig tartó program keretében. A nyarat hazudtoló hőségben, amíg az alkotók dolgoztak, a gyerekek is kipróbálhatták a falfestés trükkjeit, technikáit, próbálkozhattak polófestéssel vagy a mozgékonyabbak slackline-nal – a fák között kifeszített, alig pár centiméter vastag, ruganyos kötélen való ugrálással –, nekik zenélt az Eszterlánc együttes és játszott a Ládafia Bábszínház.

 

Egy utcaművészeti programból persze nem hiányozhattak a gördeszkások, a BMX-esek és a fliptrack bemutatók sem. De alapkellék ilyemkor a témához illő jó zene is, amit ezúttal a BSW és a Hősök zenekar, majd az est fénypontjakén – az Adronehungary (Stokker Tamás és Kiss Balázs) látványos drónos lézershowja után – a Belga zenekar.

Az este hat órára elkészült munkák között a zsűri (Fodor Enikő diákpolgármester, Házi Andrea képzőművész, Mikóczi Gábor és Viszokai Krisztián graffitis szakemberek, Baranyai Dániel, a Hősök énekese) három díjat osztott ki, a Rajzszög alkotóműhely és rajziskola pedig három különdíjat ajánlott fel. Első lett Horváth Benedek (Mindennapok hősei).

streeart-keszul_a_dijnyertes_mu

Második VOID (Lángszív), harmadik Ruzsnyák Péter (Everyday Heroes). A különdíjasok: Balogh Attila (Lánglovagok), Tóth Dániel (Pozitív hullámok) és Kéringer Ádám (Mellényes).

A díjakat T. Mészáros András polgármester és Fodor Enikő diákpolgármester adták át.

(Fotók: Boros Sándor. A díjnyertes alkotásról készült fényképet M. Nagy Péter készítette)

Címkék