Kiakadt a számláló…

Remek meccsel és győzelemmel zárta első NB II-es szezonját a BKG-VMG DSE férfi kosárlabdacsapata, amely zárásként három nap alatt kétszer lépett pályára.

Hasonló tartalmaink:

Előbb a tabella második helyén álló Soproni Tigrisek otthonában lépett pályára a záró fordulóban az érdi együttes, amely meglepte Győr-Moson-Sopron megyei ellenfelét, s az első negyedben még kétpontos előnyben volt, majd a nagyszünetig is tartotta a lépést az esélyesebb riválissal szemben, de a térfélcserét követően kijött a két csapat közötti különbség, ám az érdiek így is egy vállalható, tizennégy pontos (83–69) vereséget szenvedtek.

„A Sopron az egész évadban az élmezőnybe tartozott, most felkúszott a második helyre. Két két méter tíz centis játékosa van, ettől függetlenül az első negyedben vezettünk, a szünetben is egál volt. Megint csak heten voltunk, így a magasságbeli különbség és az döntött, hogy elfáradtunk a végére, de tisztességesen helyt álltunk” – értékelte Valaczkay Gábor a papíron szezonbéli utolsó meccset, ám mégsem ezzel zárt a VMG, hiszen hazai pályán pótolta a tizenötödik fordulóból elmaradt meccsét a Siófoki Kosársuli ellen.

Itt parádésan kezdtek az érdiek, hiszen hamar 21–2-re léptek meg, majd támadásban valamelyest feljavult a Balaton-parti csapat, de az első felvonást követően 33–7-re vezetett a házigazda.

A folytatásban pedig tovább nőtt a különbség, a második játékrészben már 47–11-re is vezettek az érdiek, míg a nagyszünetre harmincpontos előnnyel vonultak (51–21). A második félidőben is agresszív, gyors, letámadásra, labdaszerzésre épülő játékot mutatott a VMG DSE, amely tovább növelte előnyét. A hajrában pedig kiakadt a kézi eredményjelző, hiszen az csak kétszámjegyű eredményt tud mutatni, de ezt túldobták az érdiek, akik egészen 109 pontig meg sem álltak, s védekezésük is rendben volt, miután csupán 55 pontot engedtek a siófokiaknak.

Kiakadt az eredményjelző

Kiakadt az eredményjelző

„A kezdő centerünk ugyan hiányzott, de a siófokiaknak is öt hiányzója volt. Ettől függetlenül azt beszéltük, hogy komolyan vesszük a meccset, végig letámadtunk és ennek tudható be, hogy több mint ötven ponttal nyertünk” – nyilatkozta Valaczkay Gábor, a BKG-VMG DSE játékos-edzője, egyben egyesületi elnöke, aki a végül nyolcadik-kilencedik (még a Kaposvári KE megelőzheti) helyen végző csapatáról elmondta: összességében örülnek annak, hogy újoncként tizenkét meccset tudtak nyerni.

„Az összképet tekintve elégedettek lehetünk, hiszen a felnőtt csapatnak tizenegy igazolt játékosa van, ebből voltak mindig hiányzóink, de végül is csak attól a Szombathelytől kaptunk ki nagy arányban, amely megnyerte az egész csoportot. Minden csapattal szoros meccset játszottunk, voltak meglepetésgyőzelmek és volt egy-két nem várt vereség, de az összképet tekintve reális az eredmény” – jegyezte meg.

Elképzelhető, hogy a következő idénytől kezdve már valamelyik Közép-csoportban fog szerepelni a BKG-VMG DSE. Az érdi kosárlabdázók a szezon huszonhat meccséből tizenkettőt nyertek, tizennégyen kikaptak, összesen 1852 pontot szereztek, míg 1890-et engedtek az ellenfeleknek, azaz meccseiket átlagosan 71–72-re veszítették el. Érdekesség, hogy a BKG-VMG DSE mérlege a hazai és az idegenbeli teljesítményt tekintve abszolút egyforma, mindkét esetben hatszor nyertek, hétszer kaptak ki.

A BKG-VMG DSE így a május 16-án, szerdán rendezett Kaposvári KE (9. helyezett)–Atomerőmű SE (10.) mérkőzés eredményétől függően a nyolcadik vagy a kilencedik helyen végez a tabellán.

Férfi kosárlabda NB II, Nyugati csoport, 26. (utolsó) forduló
Soproni Tigrisek–BKG-VMG DSE 83–69 (19–21, 23–18, 22–14, 19–16)

Férfi kosárlabda NB II, Nyugati csoport, 15. fordulóból elhalasztott mérkőzés
BKG-VMG DSE–Siófoki Kosársuli 109–55 (33–7, 18–14, 28–18, 30–16)

A BKG-VMG DSE felnőtt csapatának tagjai:

Bosnyák Tamás, Horváth Norbert, Kerényi Gergő, Kern Péter, Kovách András, Matika Patrik, Miháczi Ádám, Nyitrai Ákos, Szalai Ádám, Sípos Gábor, Valaczkay Gábor, Valaczkay Győző (edző)

Címkék