Fesztivál-különdíjas a Csengettyű Együttes

A Csengettyű Együttest – amely a Dr. Dizseri Tamás Habilitációs Központ értelmi akadályoztatottsággal élő fiataljaiból alakult évekkel ezelőtt – szinte minden érdi hallotta, ismeri valamilyen helyi rendezvényről. Legutóbb Besnyőn, a 12. CsengőFesten mutatkoztak be, ahol nemcsak minősítést szereztek, hanem elnyerték a fesztivál különdíját is.

Hasonló tartalmaink:

Az elért eredmény – akár a minősítést, akár a különdíjat nézzük – azért is hatalmas eredmény, mert míg a többi együttes egészséges emberekből, a Csengettyű fogyatékos fiatalokból áll. Mint karnagyuk, Rozbora Ádám, aki Kettler Erzsébet nyugdíjas pedagógussal együtt foglalkozik a fiatalokkal, tudósítónknak elmondta, az elismerésnek köszönhetően még lelkesebben dolgoznak majd.

– Nem cél az újabb minősítés, inkább az, hogy jól érezzük magunkat, és minél több fellépésre tudjunk elmenni. Ez a vágyunk teljesül, hiszen már most meghívást kaptunk a jövő évi CsengőFestre, illetve két másik fellépésre is – jegyezte meg Rozbora Ádám.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A Csengettyű Együttes múlt novemberben a szociális munka napja alkalmából tartott ünnepségen is fellépett

 

Paróczai Zoltánné, a Habilitációs Központ vezetője, aki nagyon büszke a fiatalok eredményeire, felhívta a figyelmet arra: azonkívül, hogy nagy élmény számukra minden fellépés, a csengettyűzés fejleszti a figyelmüket, személyiségüket, no meg a fegyelmet is.

A fiatalok nemcsak a fellépésekre készülnek – legközelebb május 27-én zenélnek, az Érd Parkvárosi Baptista Gyülekezet imaházában –, hanem a nyári programokra is: a Habilitációs Központ gondozottjai önkormányzati pályázati támogatással uszodába járhatnak, eltöltenek pár napot Balatonszárszón, és a Horgászegyesület szervezésében Dömsödre mennek majd többnapos pecatúrára. Az év közbeni szociális foglalkoztatáson készített kerámiák, üvegdíszek, varrottasok pedig Kapolcsra utaznak – ahogy a korábbi nyarakon is –, és a Művészetek Völgyébe látogatók gyönyörködhetnek, vásárolhatnak belőlük.

Címkék