Díjjal ismerték el Bolyki Esztert

Bolyki Eszter zenetanár vehette át idén az Érd Város Szociális Munkájáért Díjat T. Mészáros András polgármestertől a közgyűlés mai ülésén. Eszter nénit, aki tizenöt éven át tanított az Érdi Zeneiskolában, és alapítója, vezetője volt a Csengettyű Együttesnek, a zenekar tagjai is köszöntötték.

Hasonló tartalmaink:

Bolyki Eszter 1975-ben Vácon kezdte zenepedagógusi munkáját zongoratanárként, majd 1977-től 15 éven át az Érdi Zeneiskolában tanított zongorát és szolfézst. Ezt követően Biatorbágyon folytatta hivatását, ahol 1992-ben megalapította és nyugdíjba vonulásáig igazgatta a Biatorbágyi Zeneiskolát.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Nemcsak kiváló zenepedagógusi tálentuma, hanem kivételes szociális érzékenysége is páratlan és példamutató. 1990-ben Érden a Dr. Dizseri Tamás Habilitációs Központban a sérült fiatalokkal egy speciális zeneterápiás módszert indított el. 12 évvel ezelőtt a zeneterápiai foglalkozások továbbfejlesztésére megalakította az érdi Csengettyű Együttest sérült fiatal tanítványaival. Az együttes munkája széles körben ismertté vált az évek folyamán, jelenleg is folyamatos felkéréseik vannak az ország egész területéről. 2016-ig betöltötte a Csengettyű Együttes karnagyi és zeneterápiás vezetői tisztségét, de jelenleg is mentorként áll a csapat mellett. A karnagyi feladatokat  Rozbora  Ádám látja el.

Ötletgazdája és éltetője az évről évre megrendezésre kerülő Zene Világnapja Másként elnevezésű kistérségi zenei találkozónak, amelyen különféle akadályozottsággal rendelkező fiataloknak nyílik lehetőség bemutatkozásra.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Bolyki Eszter öt gyermek édesanyja, akik Eszter néni zeneszeretetés és művészetét örökül kapták, és képviselik jelenleg is. Odaadó munkája eredményeként az évtizedek alatt több száz tehetséges növendék vált nemcsak zeneszerető, hanem a muzsikát, művészetet értő és művelő emberré.

Az Érd Város Szociális Munkájáért Díj a város szociális ellátása érdekében végzett példaértékű munkát, valamint az elesettek gondozásában kifejtett kiemelkedő tevékenységet végző személyek, közösségek részére adományozható.

Címkék