Ma szúnyoggyérítés

Ötszáz hektáron végeznek ma földi, kémiai szúnyoggyérítést Érden, több helyszínen – Ófaluban, a Duna-parton, illetve Érdligeten – az alkonyi órákban. Az alkalmazott szer a kifejlett szúnyogot pusztítja el – értesültünk. A szúnyoggyérítést a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság koordinálja.

Hasonló tartalmaink:

A területeket biológusok jelölték ki; többek közt a Duna-parton, illetve Érdligeten, a Kutyavári, Kaktusz utcák környékén irtanak, ahol sok a zsombékos,  pangó vizes terület. A kémiai eljárással a kifejlett imágókat pusztítják el – értesültünk a Rovért Kft. illetékesétől, Tóth Imrétől, aki elmondta azt is: évente legalább háromszor végeznek kémiai, földi szúnyoggyérítést Érden.

A földi szúnyoggyérítés napnyugta után történik, a készítmény kijuttatott formájában kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, és a környezetet sem károsítja.

Amennyiben kedvezőtlen időjárási körülmények miatt május 17-én nem tudják elvégezni a szúnyoggyérítést, május 18-19-ét jelölték ki tartaléknapnak.

A szúnyoggyérítést a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság koordinálja, honlapjukon hetente tájékoztatnak arról, hogy végeznek éppen földi, illetve légi gyérítést az országban.

(Fotó: archív, MTI)

Címkék