Bronzérmes az ÉRD!

A GVM Europe-Vác 29–29-es döntetlent játszott hazai környezetben a Dunaújvárosi KKA-val, így az ÉRD előnye behozhatatlan az utolsó fordulóban, ezáltal Szabó Edina együttese zsinórban hatodik bronzérmét szerezte a női kézilabda NB I-ben.

Hasonló tartalmaink:

Az ÉRD a bajnokság utolsó előtti fordulójában ugyan 21–18-as vereséget szenvedett az Alba Fehérvár KC vendégeként, s úgy tűnt, hogy az utolsó fordulóbéli, Budaörs elleni mérkőzésen döntheti el, hogy bronzérmes lesz az NB I 2017/2018-as kiírásában, ám a 25. körben már kiderült, hogy ismét a dobogón végez Szabó Edina együttese, hiszen a tabella hatodik helyén álló GVM Europe-Vác 29–29-es döntetlent játszott hazai pályán a Dunaújvárosi KKA-val.

Janurik Kingáék előnye így a záró forduló előtt két pont a DKKA-val szemben, ám amennyiben az ÉRD ki is kap a Budaörstől május 23-án, és a Kohász hazai pályán legyőzi az Alba Fehérvárt, akkor is az ÉRD végez a harmadik helyen, hiszen a két csapat idei mindkét mérkőzését az ÉRD nyerte meg.

Szabó Edina alakulata ezzel sporttörténelmet írt, mivel az NB I-ben még soha, egyetlen csapat sem szerzett zsinórban hat bronzérmet az élvonalban!

fotó: handballerd.hu

Címkék