Csütörtökön és pénteken osztják a tyúkokat!

Az ÉTH Nonprofit Kft. tájékoztatja a Tyúkokkal a környezetvédelemért programban részvevőket, hogy az igényelt tyúkok átvételére 2018 május 31-én és június 1-jén lesz lehetőség az  Érd Zámori u 4 szám alatti Táp-termény Gazdaboltban. A szervezők kérik az igénylőket, hogy az átvétel időpontját pontosítsák az ügyfélszolgálaton.

Hasonló tartalmaink:

A programban részt vevők az alábbi telefonszámokon egyeztethetnek az átvételről:  06 70 466 6060,  06 70 466 6048, 06 70 33 11 336.

A negyedik éve futó Tyúkokkal a környezetvédelemért projekt keretében idén is öt-öt tyúkot igényelhettek ingyen az ÉTH szolgáltatási területén élő azon lakosok, akik vállalták, hogy a lábasjószágot egy éven keresztül kapirgálósan tartják, zöld- és konyhai hulladékkal etetik.

A program lényege, hogy a tyúkok szabadtéri tartásával csökkenthető a biológiailag lebomló, illetve a zöldhulladékok mennyisége, amelyek így nem a komposztálókba, illetve lerakókba kerülnek, hanem takarmányként hasznosulnak. Így a tyúkok is boldogan élhetnek, hiszen nem ketrecben élik le életüket. Ennek további haszna, hogy nem lesz szükség fűnyíróra, hiszen az állatok szívesen csipegetik a zöld sarjakat, szinten tartják a fű magasságát, de nem koptatják ki a gyepet.

Fotónk a tavalyi akció során készült

 

Címkék