„Felemásra sikerült”

Egy arany-, három ezüst- és egy bronzérmet szerzett a tavaszi utolsó pontszerző versenyen, a BASE Kupán az Érdi Torna Club, amelynek tizenkét akrobatikus tornász formációja mutatta be gyakorlatát.

Hasonló tartalmaink:

A két héttel ezelőtti Fradi Kupához hasonlóan a tavaszi idényt lezáró BASE Kupán is maximális létszámmal, azaz tizenkét egységgel vett részt az Érdi Torna Club akrobatikus torna szakosztálya.

– Felemásan sikerült, mint az előző. Talán kicsivel jobban, de még mindig nem lehetek maximálisan elégedett. Az újonc és gyermek kategória szépen teljesített, jó gyakorlatokat mutattak be. Aki nem állt dobogóra, az is azért, mert annyira sokan voltak a kategóriában és viszonylag szoros eredmények születtek – számolt be Baloghné Papp Ildikó, az ÉTC akrobatikus torna szakosztályának vezetője.

Az érdiektől a manóknál Szloszjár Ajsa minimális különbséggel, egy hellyel csúszott le a dobogóról, Horváth Hanna pedig hetedik helyen végzett. Az újoncoknál Katona Lilla és Csurgai Jázmin párosa is „visszatalált a jó útra”, az abonyi és mórahalmi viadalok után ismét a dobogón, s annak második fokán végeztek, míg a Kovács Kíra–Dávid Fruzsina páros hatodik helyen zárt.

A gyermek ketteseknél vegyespárosban Balogh Máté és Töpler Natasa kettőse már négyből négynél jár, hiszen a negyedik pontszerzőn is aranyérmesek lett, míg a Schuman Márton–Csákány-Csáfordi Míra duó ismét ezüstéremnek örülhetett. A lány párosoknál pedig a Fradi Kupán bemutatkozó Tari Gabriella–Hidvégi Kinga páros az előkelő, negyedik helyet szerezte meg, méghozzá 0.05 ponttal lemaradva a bronzéremről…

– A kicsik teljes mértékben hozták a tőlük elvárt gyakorlatokat és eredményeket, úgyhogy elégedett lehetek, viszont a nagyobbaknál elég sok volt a rontás, emiatt nem vagyok maximálisan boldog, mert nem arról van szó, hogy egy jó gyakorlattal csúsztak le a dobogóról, hanem rontások miatt kerültek hátrébb – fűzte hozzá Papp Ildikó.

A nagyobbaknál, a youth hármasoknál Trömböczky Flanna, Cser Natália és Biksi Borbála hármasa a nyolcadik, Koszta Melinda, Krausz Kitti és Gerzanics Csenge triója a kilencedik helyen zárt. A 11-16-os korcsoportban a Kis Vanda–Balogh Dorka–Sárdi Borbála hármas ezüstérmes lett, míg a Mákszem Beatrix–Bikkes Virág–Stattner Noémi formáció hatodikként végzett.

Az érdiek nyáron edzőtáborozni mennek, szeptember elején Lengyelországban vesznek részt a nagyobb egységekkel egy nemzetközi viadalon, majd szeptember végén a budapesti nemzetközin méretik meg magukat. Ezt követően októberben Érden, a Batthyány Tornacsarnokban tartják az ÉTC Kupa pontszerző viadalt.

Az Érdi Torna Club indulói a BASE Kupán:
manó:
Horváth Hanna 7., Szloszjár Ajsa 4.
újonc kettes: Kovács Kíra–Dávid Fruzsina 6., Katona Lilla–Csurgai Jázmin 2.
gyermek kettes: Tari Gabriella–Hidvégi Kinga 4., Balogh Máté–Töpler Natasa 1., Schuman Márton–Csákány-Csáfordi Míra 2.
gyermek hármas: Mák Virág–Pelczel-Nagy Eszter–Mezei Boglárka 3.
youth hármas: Koszta Melinda–Krausz Kitti–Gerzanics Csenge 9., Trömböczky Flanna–Cser Natália–Biksi Borbála 8.
11-16: Kis Vanda–Balogh Dorka–Sárdi Borbála 2., Mákszem Beatrix–Bikkes Virág–Stattner Noémi 6.

fotó: erditornaclub.hu

Címkék