Battai edző lehet Hosszú Katinka új trénere

Az országos sajtóban május végén látott napvilágot az információ, mely szerint a jelenleg is Százhalombattán edzősködő olimpikonunk, Bodrogi Viktor lehet a háromszoros olimpiai, hétszeres világ- és tizenháromszoros Európa-bajnok magyar úszónő, Hosszú Katinka új edzője.

Hasonló tartalmaink:


Hosszú Katinka és Bodrogi Viktor kapcsolata baráti és több évtizedre nyúlik vissza. Korábban – Katinkához, valamint válófélben lévő férjéhez és korábbi edzőjéhez, Shane Tusuphoz hasonlóan – Viktor is a Dél-Kaliforniai Egyetemen tanult, sőt, annak idején a 2007-es debreceni rövidpályás EB után Hosszú és Bodrogi együtt utazott Los Angelesbe. Az IronLady május 24-én jelentette be, hogy Shane Tusuppal nem sikerült magánéleti problémáikat rendezni, így a továbbiakban nem az amerikai edző vezetésével készül a versenyekre. “A hogyan továbbról barátként beszélgettünk. Megkérdezte tőlem, hogy ha felkérne edzőnek, elvállalnám-e” – nyilatkozott Bodrogi Viktor. Ezzel kapcsolatban semmi más nem hangzott el, és azóta semmilyen egyeztetés nem történt közöttük. Katinkát edzeni nagy megtiszteltetést és előre lépési lehetőséget jelentene számára szakmailag, de egyelőre nem tervezi, hogy feladja a VUK SE Úszó szakosztályában végzett edzői tevékenységét. Úgy véli, Hosszú Katinkának nem feltétlenül edzőre, hanem hozzáértő és motiváló szakmai partnerre van szüksége pályafutása folytatásában. “Nagyon profi és pontosan tudja, mennyire jó és miben a legjobb.” A 34 éves Bodrogi Viktor öt ifjúsági Európa-bajnoki címet szerzett, két olimpián – Sydney-ben és Athénban – képviselte Magyarországot, 200 méter háton hatodik lett a 2001-es fukuokai világbajnokságon, a 2006-os konferencia-bajnoki csúcsa – 1.42 másodperc 200 yard pillangóban – megegyezett a későbbi olimpiai bajnok, Pablo Morales idejével. Az élsportot 2008-ban fejezte be, jelenleg a VUK SE legidősebb (13-17 éves) versenyzőivel foglalkozik, versenybíró és hazánk máig egyetlen FINA startere, a Magyar Úszó Szövetség tavaly ősszel megújult elnökségének tagja.

Jelentős változások várhatók a VUK SE úszóinál június második felében. A szakosztály élére – a jelenlegi vezető, Valkusz Pál távozása miatt – visszatér Vízi Csaba, aki a tervek szerint Bodrogi Viktorral közösen folytatná a 13-17 éves versenyzők edzését. “A korosztálynak így akkor is biztosítani tudjuk a megszokott magas színvonalú szakmai munkát és a maximális odafigyelést, amikor Viktor a válogatottakat kíséri edzőtáborába vagy versenyre, illetve nemzetközi versenybírói feladatait látja el” – nyilatkozta Katona István, a VUK elnöke. Az egyesület úszó szakosztályának több mint ötven igazolt versenyzője van, az óvodások és kisiskolások oktatásával együtt mintegy háromszáz gyerekkel foglalkoznak. Vízi Csaba visszatérésével az edzői stáb – Bodrogi Viktor, Vértesi Tamás, Kovács Barna – száma négyre emelkedik.

(forrás: Hírtükör)

Címkék