IFÖ: már a szeptemberre készülnek a jelöltek

Az Érdi Ifjúsági Önkormányzat 2018-as választásán induló jelölteknek tartott felkészítést szerdán a Polgármesteri Hivatal. A tizennyolc fiatal megtudhatta, hogyan működik az Ifjúsági Önkormányzat, mit jelent az önkormányzatiság fogalma, hogyan kell költségvetést tervezni, programokat és kampányt szervezni.

Hasonló tartalmaink:

A diákokat T. Mészáros András polgármester köszöntötte, aki a demokrácia, az önkormányzatiság lényegéről és fontosságáról, valamint az Ifjúsági Önkormányzat létrehozásáról, eddigi eredményeiről beszélt a fiataloknak.

– Ti a negyedik ifjúsági önkormányzati választáson indultok majd. Az első három kiválóan és dicséretre méltó módon teljesítette feladatát. A fiatalok körében egyre nagyobb az érdeklődés, a kíváncsiság, és a beleszólási lehetőségük is nő – jegyezte meg T. Mészáros András, hozzátéve: fontos, hogy a fiatalok is beleszólhassanak az ifjúságpolitikába, és hogy e szándék mögött legyen anyagi fedezet is, hogy a diákok elképzelései valóra válhassanak.

– Reméljük, az Ifjúsági Önkormányzatban munkálkodva megtanuljátok, hogy a döntéseket erőszakmentesen, a többiek megkérdezésével hozzátok meg. Tudnotok kell, hogy megválasztásotok nemcsak lehetőséggel, hanem felelősséggel is jár majd, amivel nem szabad visszaélnetek. A kérdéseket egymás közt megvitatva, engedményeket téve, de a fontos dolgokban saját elképzeléseitekhez ragaszkodva folytassátok le a választási kampányt, és ezt követően így vezényeljétek az Ifjúsági Önkormányzatot – hangsúlyozta T. Mészáros András.

A polgármester hozzátette: hamarosan újabb középiskolákkal gazdagodik Érd, így több iskola diákjai versenyezhetnek majd a diákpolgármesteri székért – márpedig minél többen vesznek részt az ifjúságpolitikában, annál eredményesebbek lehetnek, és annál jobb az itt élő 14-15 ezer fiatalnak. T. Mészáros András azzal búcsúzott: az IFÖ képviselőinek szándékait, döntéseit mindenben támogatja a hivatal és a közgyűlés.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Dr. Bács István alpolgármester az önkormányzati struktúráról, a diákok felelősségéről, illetve a választásról beszélt a fiataloknak, egy-egy életszerű problémát és megoldásukat is ismertetve, majd Mecsériné dr. Szilágyi Erzsébet, Érd jegyzője tartott előadást az önkormányzat működéséről, az Ifjúsági Önkormányzat jogairól, a költségvetés tervezéséről pedig Péterfia Krisztina, a közgazdasági iroda vezetője beszélt a fiataloknak.  A rendezvényszervezésről és -tervezésről Wolf Katalintól, a Szepes Gyula Művelődési Központ igazgatójától tudhattak meg részleteket a diákok, Fekete Zoltán, az Érd Médiacentrum igazgatója pedig a kampány során igénybe vehető médiafelületekről beszélt a diákoknak.

Az Ifjúsági Önkormányzat jelöltjeire a felkészítés után két hónap pihenés vár. A diákpolgármester-jelöltek és felkészítő tanáraik számára augusztusban tartanak kampánymegbeszélést – a választási kampány ugyanis szeptember elsején kezdődik majd. A diákpolgármester, illetve a képviselők megválasztására szeptember 28-án kerül sor, és az új testület október elsején lép majd hivatalába.

 

Címkék