Harmadszor nyerte meg a Minaret Kupát!

A hét alkalomból immár harmadszor vihette haza a Minaret Kupa nyílt rapid sakkversenyért járó trófeát Szilágyi Sámuel, az Érdi VSE látássérült sakkozója.

Hasonló tartalmaink:

Sakkozók töltötték meg az Ercsi úti Sporttelep klubhelyiségét. Itt rendezték ugyanis a VII. Minaret Kupa nyílt rapid sakkversenyt, valamint a szenior országos bajnokság érdi elődöntőjét, ahonnan az első három helyezett indulási jogot szerezhetett a szeptemberi, nagykanizsai országos döntőre. A hét fordulós, svájci rendszerű verseny sok izgalmat hozott a húsz induló között, hiszen egy körrel a vége előtt még öten is esélyesek voltak a végső győzelemre. A táblázaton fordulónként változott a helyzet: Bereczki István, Botos József, Szabó Levente, majd Horváth Péter állt az élen. Az utolsó fordulóban aztán Szilágyi Sámuel legyőzte az Érdi VSE sakk szakosztályának vezetőjét, Horváth Pétert, így már harmadszor nyerte meg a Minaret Kupát. Szilágyi öt és fél pontot szerezve, azonos Buchholzcal, de jobb Berger-értékkel zárt, mint a második helyezett Szabó Levente. A harmadik helyen pedig Horváth Péter zárt.

A VII. Minaret Kupával párhuzamosan tartották meg a szenior országos bajnokság érdi elődöntőjét, melyen Holtság István diadalmaskodott, megelőzve a második helyezett Pápai Jánost és a harmadik Tóth Ferencet, így ők képviselhetik az érdieket az országos finálén. A szakosztály emellett lezárta az egyéni bajnokság idei kiírását is, melyet Sinka Csaba nyert meg. Az Érdi VSE a Pest Megyei Szupercsoportban is befejezte idei szereplését, miután a hatodik helyről fél ponttal csúszott le, így hetedik lett.

VII. Minaret Kupa végeredmény
1. Szilágyi Sámuel (Érdi VSE); 2. Szabó Levente (Sárosdi SE); 3. Horváth Péter (Érdi VSE); 4. Bereczki István (Törökbálinti TC); 5. Lakatos András (Sárkány DSE); 6. Nagy Csaba (Törökbálinti TC); 7. Botos József (Dunaharaszti MTK)

Szenior Országos Bajnokság, Érdi Elődöntő
1. Holtság István (Érdi VSE); 2. Pápai János (Érdi VSE); 3. Tóth Ferenc (Érdi VSE)

Címkék