Pályázz, hogy ingyen utazz az EU-ban!

Az Európai Unió új ifjúsági kezdeményezése, a Discover EU program 15.000 tizennyolc éves fiatal számára teszi lehetővé, hogy ingyen bejárják és felfedezzék Európát. A pályázatra jelentkezni június 26-áig lehet a www.europa.eu oldalán, ahol a részvételhez öt kvíz kérdésre kell válaszolni.

Hasonló tartalmaink:

A Discover EU programra itt   lehet jelentkezni június 26-áig, ehhez szükséged lesz a személyi igazolvány és az útlevél számodra, úgyhogy ezek legyenek kéznél. 5 kvízkérdésre is válaszolni kell, ezek elsősorban a Kulturális Örökség Európai Évével, az EU ifjúsági kezdeményezéseivel, valamint az európai parlamenti választásokkal kapcsolatosak.

Ha többen, azaz csoportosan szeretnétek jelentkezni, arra is van mód. Ebben az esetben egy csoportvezetőt kell kijelölni, aki kitölti a jelentkezési lapot, és megválaszolja a kvízkérdéseket. A jelentkezést követően kapni fog egy kódot, amivel a csoport összes tagja regisztrálhatja magát a honlapon.

Az Európai Bizottság a válaszok alapján választja ki majd a résztvevőket, akik július 9. és szeptember 30. között indulhatnak el legalább 1, de legfeljebb 4 uniós országba, legalább 1 és legfeljebb 30 napos útjukra, alapesetben vonattal, kivételes esetben azonban más közlekedési eszközöket is igénybe lehet venni.

Több információ a programról: http://europa.eu/youth/discovereu_hu és
https://hu-hu.facebook.com/youdiscoverEU/

Jelentkezés: http://europa.eu/youth/discovereu/apply_hu

Címkék