Egyiptom csodái Érdligeten

Egyiptom varázslatos világában töltik a hetet az Érdligeti iskola alsó tagozatos diákjai: százharminc kisiskolás vesz részt a Túr utcai Egyiptom Táborban, amit az iskola és az érdi Családépítő Egyesület szervezett. Nemcsak Egyiptomról tudhatnak meg sok mindent a gyerekek, hanem angol nyelvi, sport- és kézműves foglalkozásokon is részt vesznek ez alatt az öt nap alatt.

Hasonló tartalmaink:

Az Egyiptom Táborban csodálatos díszletek és jelmezek fogadják nap mint nap a gyerekeket. No meg vagy 60-70 mosolygó önkéntes, akiknek az a legfőbb feladatuk, hogy a gyerekek jó érezzék magukat. Márpedig vidámságban nincs hiány: már a reggeli közös ének és tánc megalapozza a jó hangulatot.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– A táborban szeretnénk felhívni a gyerekek figyelmét a fontos értékekre: ezek a tisztelet, a szeretet, a nagylelkűség, az egymásra való odafigyelés, illetve a család. Reggelenként, a közös tornatermi bevonulás után előadott kis színdarabjaink ezeket az értékeket domborítják ki – mondta tudósítónknak Kiss Dániel táborvezető, aki minden reggel belebújik egy egyiptomi fáraó bőrébe, jobban mondva jelmezébe, és a gyerekeknek Egyiptom történelméről, földrajzáról, értékeiről mesél a tornateremben.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A közös program után a gyerekek több csoportra válnak szét: amerikai önkéntesek tartanak szabadabb formájú, angol nyelvű foglalkozásokat a gyerekeknek. Tízórai után az ófalusi baseball-pályán játszanak, sportolnak a diákok. Az ebédet közös filmnézés, kézműveskedés követi, majd az Ószövetségből József történetét – aki megfejtette a fáraó álmát, és megjövendölte, hogy hét bő és hét szűk esztendő következik Egyiptom földjén – ismerhetik meg a táborozók.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

A délutáni kézműves foglakozásokon Egyiptomhoz kötődő díszeket készíthetnek, és részt vehettek egy kincskereső, pontgyűjtő játékon is. A nap végén a gyerekek már a búcsúdélután piramispartijára készülnek – hogy hogyan, az maradjon titok, ne lőjük le a meglepetést, hiszen erre a záró rendezvényre a százharminchárom gyerek szülei is hivatalosak lesznek.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Címkék