Érd Egészségügyéért Díjat kapott a sebészet

 A közgyűlés májusi ülésén úgy döntött, hogy az Érd Egészségügyéért Díjat adományoz a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény sebészeti részlegének közalkalmazotti szakdolgozói kollektívája részére. Az elismerést jelentő plaketteket és virágokat csütörtök délelőtt adta át T. Mészáros András polgármester. 

Hasonló tartalmaink:

A kollektíva összességében közel 70 éve szolgálja Érd lakosait, van, aki több mint húsz éve, jó néhányan a tíz, de olyan is akad a csapatban, aki az öt évet haladta meg a napokban. Munkahelyük az intézmény legnagyobb forgalmú részlege, tevékenységüket így a rendelések alatt a „ soha-egy-percre-meg-nem-állunk” kifejezéssel lehet jellemezni.

A sebészeti részleg éves betegszáma meghaladja a 32 000 főt. Ezek a betegek jellemzően nem apró-cseprő panaszokkal keresik fel a rendelőt, „dolog van velük”’, mind orvosi, mind szakdolgozói oldalról. Ezt az elképesztő betegszámot menedzseli nap mint nap a díjazott kollektíva türelemmel, a páciensek felé türelemre intéssel, empátiával.

Feladatuk összetettségére jellemző, hogy nemcsak a betegek különbözőségét kell kezelniük, hanem – lévén tucatnyi részállású szakorvos a sebészeten – az orvosok egyéni preferenciáit is ismerniük kell.

A csapat tagjai természetesen maguk sem egyformák, van közöttük anyuka és nagymama, türelmesebb és temperamentumosabb, halk szavú és határozottabb hölgy. Kollektívájuk sikere talán pont ebben a különbözőségben rejlik, illetve a tényben, hogy a betegellátás területén egyetlen cél vezérli őket: a betegek üdve.

Ha nehéz napjuk is van, a felelősség és a feladat mellett nem engedhetik maguknak, hogy ezt a hozzájuk forduló betegek észrevegyék. A mosoly mögött sokszor fáradtság, kimerültség bújik meg, amit legfeljebb a kollégák, de minden esetben a családtagok vesznek észre.

A sebészeti részleg díjazott dolgozói:

  • Bachoffer Ferencné
  • Irgovics Ágnes
  • Molnár Ferencné
  • Páli Gyuláné
  • Sebestyén Irén
  • Varga Ildikó

(fotó:M. Nagy Péter)

Címkék