Barócsai és Milák is aranyérmes

Az egész mezőnyt maga mögé utasította Barócsai Petra és Milák Kristóf a Budapest Open úszóverseny 400 méter gyors, illetve 200 méter pillangó versenyszámában.

Hasonló tartalmaink:

A junior Európa-bajnokságra készülő Barócsai Petra és Milák Kristóf egyaránt két számban állt rajtkőre a fővárosi felkészülési viadalon. A 16 esztendős Barócsai elsőként 50 méter gyorson indult, ahonnan sajnálatos módon kizárták, mivel a kelleténél előbb rajtolt el. Ezután viszont nagyon szépen teljesítve, 4:16:47-es idővel megnyerte a 400 gyorsot.

Milák Kristóf nagy csatában előzte meg a mezőnyt a 200 méteres pillangóúszás küzdelmeiben, mindössze négy századdal, 1:56.37-es időeredménnyel megelőzve az ifjúsági olimpiai bajnok Biczó Bencét. A felnőtt világbajnoki ezüstérmes Milák 50 pillén is megmérette magát, ahol harmadik helyen zárt.

Selmeci Attila tanítványai a Budapest Open versenyt is felkészülésnek szánták a szerdán kezdődő ifjúsági Európa-bajnokságra. A magyar delegáció hétfőn hajnalban utazik el a korosztályos kontinenstornára. Milák hat egyéni kategóriába nevezett – 50, 100, 200 pillangó és 100, 200, 400 gyors – amit még kiegészítenek a váltók. Barócsai három egyéni száma – 100 pillangó és 200, 400 gyors – mellett érdekelt lesz abban a 4×200 méteres gyorsváltóban is, amellyel tavaly aranyérmes lett az Eb-n.

Selmeci Attila előzetesen elmondta, hogy szeretné, ha Petrának sikerülne a címvédés a váltóban, ami nem lesz könnyű feladat, ugyanis a csapatot betegség sújtotta az elmúlt időszakban. Millákkal kapcsolatban a mesteredző úgy véli, hogy esélyesként száll medencébe Finnországban, és minden esélye megvan újabb remek időket úszni, ezáltal pedig érmeket gyűjteni.

Címkék