A közbiztonság a legfontosabb!

A közbiztonság a legfontosabb – hangsúlyozta az Érdi Rendőrkapitányság szerdai átadó ünnepségén T. Mészáros András polgármester, hozzátéve: az a munka, amit a rendőrök az elmúlt években gyalázatos körülmények között végeztek, a csodával határos. Elmondható, hogy a város közbiztonsága az elmúlt 10 évben olyan mértékben javult, ami egyetlen más város esetében sem látható.

Hasonló tartalmaink:

– Érdi Rendőrkapitányság régi épülete méltatlan volt munkahelynek, és különösen rendőrségnek. Ezért döntött úgy a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Érd közgyűlésével egyetértésben, hogy toldozgatás-foldozgatás helyett egy teljesen új rendőrkapitányságot építtet, amely korszerűbb és hatékonyabb, egyszóval jobb munkát eredményez. A ma átadásra kerülő épület méltó körülményeket teremt az érdi rendőrség számára – mondta T. Mészáros András, hozzátéve: az a munka, amit a rendőrök az elmúlt években gyalázatos körülmények között végeztek, a csodával határos.

– Felmérések szerint városunkban évről évre kevesebb a bűncselekmény. Az elmúlt tíz év bűnügyi statisztikái alapján nagyon erőteljes és szembetűnő változás ment végbe a regisztrált bűncselekmények számát és magát a közbiztonságot tekintve. Az első öt évben városunkban és a kapitányság illetékességi területén belül is rossz bűnügyi mutatókkal, a megyei jogú városok arányán belül is magas bűnügyi statisztikával bírtunk. Ez a folyamat 2011-től megtorpant, 2015-ben pedig már a legkevésbé veszélyes és fertőzött város volt az összes megyei jogú város és a főváros tekintetében. Elmondható, hogy a város közbiztonsága az elmúlt 10 évben olyan mértékben javult, ami egyetlen más város esetében sem látható – hangsúlyozta a polgármester, hozzátéve: mindez a rendőrségnek, valamint annak az együttműködésnek köszönhető, amely a rendőrség, a városvezetés és az érdi polgárőrség között kialakult.
– A közbiztonság a legfontosabb – zárta szavait T. Mészáros András.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes az átadó ünnepségen szintén azt hangsúlyozta: a közbiztonság ma a legfontosabb közösségi érték.

– A 2019-es büdzsében nagyobb összeget szánunk a közbiztonságra:  többletforrásokhoz jut a rendőrség, illetve a határvédelem, és a személyi juttatások, az illetményemelés fedezete is rendelkezésre fog állni – tette hozzá Kontrát Károly, hangsúlyozva: nemzeti mutatók szerint Magyarország a világ tizenötödik legbiztonságosabb országa.

Az ünnepség a rendőrkapitányság új épületének felszentelésével, illetve megáldásával folytatódott, Hajdu Ferenc katolikus plébános és Erdélyi Takács István református lelkész közreműködésével, ezt követte a jelképes szalagátvágás. Az új kapitányság kulcsát Tolnai Ildikó, az Érdi Rendkőrkapitányság megbízott vezetője vette át Kontrát Károlytól, majd a kapitány asszony körbevezette a vendégeket (Papp Károlyt, a BM közbiztonsági főigazgatóját; Balogh János országos rendőrfőkapitányt; Halmosi Zsolt, Töreki Sándor, Kovács István országos rendőrfőkapitány-helyetteseket, valamint Mihály István Pest megyei rendőrfőkapitányt, valamint Aradszki András országgyűlési képviselőt és T. Mészáros András polgármestert).

A rendőrkapitányság új épülete a réginél jóval nagyobb; alagsorból, földszintből és két emeletből áll. (Az alagsor 500, a földszint, illetve az emeletek 700-700 négyzetméter alapterületűek.) A tetőtéri részen tetőteraszt alakítottak ki. Az új épületben már azok az osztályok is helyet kaptak, amelyek korábban elkülönülten, több településen (Érden kívül Diósdon és Százhalombattán) voltak kénytelenek dolgozni.

A kapitányságon van már újdonságnak számító távmeghallgató, videomeghallgató, illetve gyermekmeghallgató szoba is, valamint bűnjelraktár, és egy konditerem – ez utóbbit munkaidőn kívül használhatják a rendőrök. A munkatársak, illetve az ügyfelek számára külön parkolót is kialakítottak.

Címkék