Végh Richárd világbajnok!

Aranyérmes lett a kínai Tajpejben zajló szumó világbajnokságon Végh Richárd, az Érdi Spartacus SC 80 kilogrammos szumósa, miután szombaton megnyerte a juniorok versenyét. Az Érdi Spartacus SC-ből Délceg József a felnőttek 85 kilós mezőnyében, Molnár Tamás pedig a 115 kilósok között lép dohióba vasárnap.

Hasonló tartalmaink:

Japán riválissal kezdett a junior korosztály 80 kilogrammos súlycsoportjában Végh Richárd a szumó világbajnokságon, akit elsőként legyőzött, majd az elődöntőben lengyel ellenfél következett, akit ugyancsak két vállra fektetett az érdi sportoló, aki a döntőben ukrán ellen meccselt. Az orosz játékvezető által vezetett mérkőzésen a mérkőzésvezető először az ukránt hozta ki győztesnek, de a japán segítőbírók új meccset rendeltek el, amelyet Végh Richárd nyert meg, így aranyérmes lett.

Mellette a magyar delegáció tagjai közül a junior 100 kilósoknál Szilágyi Erik ötödik helyen végzett.

Az Érdi Spartacus SC-ből Délceg József a felnőttek 85 kilós mezőnyében, Molnár Tamás pedig a 115 kilósok között lép dohióba vasárnap. A világbajnokságot itt követheti figyelemmel, Végh Richárd döntőjét pedig itt láthatja (a mérkőzés 1 óra 2 perc 40 másodpercnél kezdődik):

(Fotó: Magyar Sumo Csapat – Hungarian Sumo Team Facebook-oldala)

 

 

Címkék