Riasztás a várható felhőszakadások miatt

Első fokú riasztást adott ki mára az ország középső részére az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható felhőszakadások miatt. Hétfőn kiemelten az ország déli, és eleinte még a középső-északi országrészben várható intenzív zápor, zivatar, felhőszakadás. Helyenként rövid idő alatt 20-50 mm csapadék is hullhat.

Hasonló tartalmaink:

A legintenzívebb zivatarok az Alföldön és a Dunántúl délkeleti részén valószínűek, míg nyugaton és az ország északkeleti részén stabilabb a légkör – írja a szolgálat honlapja.

Délutántól a kiterjedtebb csapadékgócok a déli országrészre szorulnak vissza, majd estétől a legtöbb helyen megszűnik a csapadék. A felhőszakadás mellett egy-egy helyen kisebb méretű jég és 50-70 km/h körüli szél is társulhat a zivatarokhoz.

Kedden főként a Tiszántúlon, délkeleten, kisebb eséllyel a Duna-Tisza közén alakulhatnak ki napközben elszórtan zivatarok. Zivatarban egy-egy helyen 60-70 km/h körüli szél, kisebb méretű jég és főként délkeleten 20 mm feletti csapadék előfordulhat. Északkeleten, főként a Zemplén, Bodrogköz térségében az északi szelet zivatartól függetlenül is kísérhetik 60 km/h-t elérő széllökések.

Címkék