Milák középdöntős 100 pillén!

Ötödik idővel jutott középdöntőbe a glasgowi úszó Európa-bajnokság utolsó előtti versenynapján Milák Kristóf.

Hasonló tartalmaink:

Az Érdi Úszó Sport Kft. 18 éves tehetsége utolsó egyéni számában állt rajtkőre a skót fővárosban. Selmeci Attila tanítványa magasan a legjobb nevezési idővel rendelkezett, hiszen rajta kívül csak a brit James Guy és Cseh László bírt 51 másodperc alatti idővel, amelyet még a tavalyi, budapesti felnőtt vb-n úszott (50.62), ennek megfelelően a legerősebb, utolsó futamba kapott besorolást, míg korábban Biczó Bence és Cseh László szállt vízbe a magyarok közül.

Biczó a hétből a harmadik futamban volt érdekelt, s 54.53-mal negyedikként érte a falat, összességében pedig 45. lett. Cseh László az ötödik selejtezőben 51.92-vel győzött, amellyel akkor még a legjobb volt, majd az utolsó futamban a négyes pályán indult Milák Kristóf.

Az érdi úszó nem kapta el igazán jól a rajtot, ennek ellenére a második ötvenre másodikként fordult, amelyet megőrzött, és 52.04-gyel a lengyel Konrad Czerniak mögött második lett, összesítésben pedig az ötödik legjobb idővel került a középdöntőbe, míg Cseh László épp egy hellyel előzte meg.

„Az eredeti tervem az volt, hogy bekerüljek, hogy tudjak egy jó iramot úszni reggel, hogy hozzászokjon a szervezetem a százhoz, mert úgy érzem, még mindig egy kicsit a kétszázra van beállva, de el fog múlni.” – nyilatkozta Milák Kristóf, hozzátéve, a technikát kicsit még át kell variálni, fel kell pörögnie és effektívebben kell úsznia. „Kicsit kaparós volt, de úgy sem rossz” – jegyezte meg Milák.

A 100 méter pillangó középdöntőjét augusztus 8-án, 18.17-től rendezik, míg a döntőre augusztus 9-én, 18.00-tól kerül sor.

Címkék