Diák és felnőtt győzelmek a Tenkes Kupán

Augusztus utolsó hétvégéjén Siklóson rendezték az idei Tenkes Kupát, amelyen a Diósdi DSE és Érdi Judo Club népes csapattal volt érdekelt. A versenyen a hazai sportolókon kívül több külföldi csapat is képviselte magát. A legkisebbtől egészen a felnőttekig, minden korosztályban indult versenyzőnk és minden korosztályban dobogón is végeztek – számolt be róla a klub.

Hasonló tartalmaink:

Szombaton a nagyoké volt a főszerep. Ifjúsági korosztályban három versenyző is remekelt. Darabos Márk harmadik helyen végzett -90 kilogrammban. Bodor Sára kicsit hibázott, így itt az ötödik helyezéssel kellett megelégednie. Hajdu Ilang elsőségéhez kétség nem fért, hiszen négy ippon győzelemmel nyerte meg a versenyt, összesen kevesebb mint két percet töltve a szőnyegen.

Az érdiek két ifjúsági korosztályú lánya ezzel nem elégedett meg és felnőtt korosztályban is próbára tette tudását. Ilang hasonlóan a saját korosztályában nyújtott teljesítményéhez, itt is mind a négy mérkőzését ipponnal nyerte, így két aranyérmet vihetett haza. Bodor Sára tudott javítani és ezüstérmet szerzett.

Vasárnap a diák és serdülő korosztályokkal folytatódott a verseny. A legkisebbek között (U11) Riedl Ákos ezüst és Darabos Gergő bronzérmet szerzett. U13-as korosztályban Jüttner Janka három ippon győzelemmel aranyérmet szerzett, Kisfaludi Eszter a dobogó második, Horváth Nándor pedig a harmadik fokára állhatott.

A serdülők (U15) között is jutott érem a csapatnak. Kurdi Benedek a nehézsúlyban győzedelmeskedett. Büki Viktória kiválóan versenyzett és a döntőben, több mint tíz perces küzdelemben maradt alul, így ezüstérmet szerzett. Bodor Sebestyén is jó formában volt és egészen a bronzéremig jutott. Riedl Dóra ötödik, Jüttner Ábel a pontszerző hetedik helyen végzett. Mellettük az érdieket erősítette, de nem ért el pontszerző helyezést Balog Bálint és Tölgyfa János.

Címkék