Három érem Ceglédről!

Október 14-én, Cegléden került sor az ifjúsági B korosztály (U17) Magyar Bajnokságára. A Diósdi DSE és Érdi Judo Club hat sportolója indult a versenyen, közülük ketten még serdülő korosztályúként versenyeztek.

Hasonló tartalmaink:

Az egyik serdülő versenyző Kovács Boglárka meglepte az idősebbeket és a döntőbe verekedte magát a 63 kilogrammosok között, a fináléban azonban kikapott a honvédos Vit Lilitől, így ezüstérmes lett. A másik serdülőkorú cselgáncsozó Büki Viktória volt, aki remekül kezdett az 57 kilogrammosoknál és nagy riválisát sikerült legyőznie, a következő két találkozóját azonban elveszítette, így hetedik lett.

A 63 kilóban érdekelt Bodor Sára nehéz sorsolást kapott. Két kemény meccsen is kikapott, így nem sikerült érmes pozícióban végeznie, ő is a pontszerző, hetedik helyet szerezte meg.

Vargha Zsolt a súlycsoport későbbi győztesével kezdett, majd a második meccsen megsérült a csuklója így nem tudta folytatni a versenyt.

Hajdu Ilang a 48 kilósoknál ugyancsak a későbbi győztes ellen kezdett, aki ellen szoros meccset vívott, de alulmaradt, majd a vigaszágon három győztes meccsel egészen a dobogó legalsó fokáig menetelt.

A 70 kilósoknál Dávid Éva is vereséggel kezdte a ceglédi viadalt, de a vigaszágon ő is a bronzéremig menetelt, így a diósdi és érdi egyesület egy ezüst- és két bronzéremmel zárta az U17-es korosztály egyéni bajnokságát.

Címkék