Irány a Viharsarok!

A női kézilabda NB I hatodik fordulójában az ÉRD csapata az EUbility Group-Békéscsabai ENKSE otthonában lép pályára október 17-én, 18 órakor.

Hasonló tartalmaink:

Nem szabad lebecsülni a Békéscsabát, annak ellenére sem, hogy csupán a tizennégy csapatos bajnokság tizenharmadik helyén áll egy győzelemmel és hat vereséggel, hiszen Horváth Roland lányai az ötödik körben például csak a Siófok remek hajrájának köszönhetően nem szereztek pontot.

A Békéscsaba az idényt a Budaörs elleni hazai győzelemmel kezdte, ezt követően viszont Debrecenben, a Népligetben, hazai pályán a Dunaújvárostól, Vácon, illetve Győrben is vereséget szenvedett – a már említett Siófoktól elszenvedett hazai zakó mellett.

Igaz, hogy Szabó Edina együttese a Mosonmagyaróvári KC ellen olyan dinamikus játékot mutatott, hogy azzal nehezen fogja felvenni a versenyt a házigazda, de ehhez az is kell, hogy Janurik Kingáék is remekeljenek. Sőt, a két pont megszerzése szinte kötelező feladat az ÉRD számára, hiszen ezzel tartaná a lépést a riválisokkal, így a Siófokkal, a Kisvárdával és a Váccal is.

A két csapat egymás elleni mérlege nagy érdi fölényt mutat, hiszen az első két összecsapást még a Békéscsaba nyerte 2010-ben és 2011-ben, amikor hatodik lett az együttes, azóta viszont mind a tizennégy találkozó után az érdiek örülhettek! Ebből Békés megyében hétszer!

Ennek ellenére sem lehet könnyű meccsre számítani, hiszen a Békéscsaba is fel tudja magát szívni, s megrángatni az oroszlán bajszát – ezt mutatja a Siófok elleni mérkőzés is.

Sőt, az egyéni villanásokban nincs hiány a Viharsarokban, hiszen hét mérkőzés után a Békéscsabánál már 40 gólnál jár Alexandra Vukajlovics, valamint mögötte egygólos hátránnyal áll a házi góllövőlista második helyén Walfisch Mercédesz.

Külön érdekesség, hogy az ÉRD két játékosa is korábbi csapata ellen léphet pályára, hiszen Gávai Szonja az előző szezonra, míg Jovana Kovacsevics az új idényben érkezett Szabó Edina együtteséhez Békéscsabáról. Igaz, utóbbi játéka még a Vác ellen összeszedett vállsérülése miatt erősen kérdéses.

Az október 17-én, 18 órakor kezdődő mérkőzést a B. Pech Katalin, Vágvölgyi Mária játékvezető páros vezeti.

Női kézilabda NB I, 6. forduló
10.17., 18.00: 
EUbility Group-Békéscsabai ENKSE–ÉRD

fotó: handballerd.hu

Címkék