Vasárnap megnyitják a Szent István-hidat

Vasárnap délutántól járható lesz a Szent István-híd; az ünnepélyes átadást 13 órakor tartják majd, amire mindenkit szeretettel várnak  – jelentette be T. Mészáros András polgármester szerdai sajtótájékoztatóján. A hídon  3,5 tonnás forgalomkorlátozás lesz érvényben; a Kossuth Lajos, illetve Szent István utcák forgalmi rendje egyelőre nem változik.

Hasonló tartalmaink:

A városvezető elmondta: a Szent István-híd építését az állam finanszírozta, 1,3 milliárd forint értékben. A híd Érd keresztirányú forgalomelvezetését szolgálja a település északi és déli oldala között.  Folytatásában, az Elöljáró utca és a Velencei út csatlakozásánál, illetve a híd másik végén, a Kossuth Lajos utcánál, önkormányzati projekt részeként újítja fel az önkormányzat az utat a Modern Városok Programban. A tervek már elkészültek, a pénz is rendelkezésre áll, a közbeszerzés azonban elhúzódott.

– A Kossuth Lajos és Szent István utcák találkozásában álló benzinkút átépítésére még szükség van, hogy a Szent István-hídra zavartalanul lehessen felhajtani, illetve hogy a benzinkút működése is zavartalan legyen, és biztonságban lehessen oda be-, illetve onnan kihajtani. Várhatóan 2019 közepére ez a két csomópont is megépül. Amíg ez meg nem történik, 3,5 tonnás korlátozás lesz érvényben a hídon, mivel a le- és felhajtásnál a nagyobb teherautók nem férnének el rendesen – hangsúlyozta T. Mészáros András, aki kérdésünkre elmondta: a Kossuth Lajos – Szent István utcák kereszteződésében a jövőben lámpás körforgalmat alakítanak ki. Egyelőre még nem változik a forgalmi rend, azaz továbbra is a Kossuth Lajos utcán közlekedőknek lesz elsőbbségük a Szent István utcai kereszteződésben.

A polgármester azt is elmondta: a szakemberek egy hónapon keresztül figyelik majd a híd forgalmának alakulását, és a tapasztalatok függvényében alakítják majd ki a forgalomtechnikát a Vörösmarty, Rákóczi, Szent István és Kossuth utcák tömbjében.

Címkék