Vb-vel indítanak szeptemberben a táncosok

Az érdi Masters Sportegyesület akrobatikus rock and roll versenyzői számára általában a szeptemberben kezdődő időszak a legnehezebb, mivel ilyenkor egy négy hónapon át tartó intenzív versenyidőszak zajlik.

Hasonló tartalmaink:

A klub tehetséges tanítványai sorra vívják csatáikat a legrangosabb tornákon a világ minden táján. A sportolók két világ- és egy Európa-bajnoksággal, számos világkupával, illetve magyar bajnoksággal zárják a 2018-as évet. A csapatok és párosok már a nyári szezonban megkezdték felkészülésüket, hogy bomba jó formájukat hozva ismét döntős helyezésekkel, akár érmekkel örvendeztessék meg szurkolóikat.

Az akrobatikus rock and roll táncosok első megmérettetése a junior páros világbajnokság, aminek szeptember 15-én a svájci Schaffhausen lesz a házigazdája. A versenyre a Masters SE junior korosztályú kettőse, Záhonyi Patrik és Bradács Tamara is kvalifikációt szerzett, nem is akármilyen teljesítménynek köszönhetően. A páros ugyanis olyannyira kiemelkedőt nyújtott az idény első felében, hogy jelenleg a világranglista legjobb tíz egysége között szerepel, ami automatikus nevezési jogosultságot jelentett a vb-re. Patrik és Tamara gőzerővel készül ezekben a napokban is.

– A páros heti öt-hat napon át, akár napi két edzéssel készül a versenyre az edzői stábbal. A legfontosabb, hogy a maximumot kihozva a befektetett munkából egy fantasztikus eredménnyel repüljön haza, akár egy világbajnoki döntő helyezéssel, vagy éremmel – nyilatkozta Bradácsék magyar bajnok edzője, Sárfy Krisztina.

A versenyzők mellett a kezdő és haladó táncosok is megkezdik az évet a Masters Sportegyesület tanfolyamain. Szinte minden érdi iskolában és a Szepes Gyula Művelődési Központban is várják a táncolni vágyó óvodásokat és kisiskolásokat. Minden évben egyre több és több gyerek csatlakozik az akrobatikus rock and roll sportot űzők táborához, így az érdi Masters SE vidám táncos családjához is.

Címkék