Oda a veretlenség…

Ugyan vezetett, de 2-1-re kikapott az ESK Ménfőcsanaktól az Érdi VSE az NB III Nyugati csoportjának hatodik fordulójában.

Hasonló tartalmaink:

Az elmúlt hetekben bombaformában játszó Mojzer Györgyre sérülés miatt nem számíthatott az újonc Győr-Ménfőcsanak ellen az Érdi VSE vezetőedzője, Limperger Zsolt, azonban Gera Dávid kezdőként végigjátszotta első meccsét az érdieknél.

Az újonc ellen nehezen indult a mérkőzés, az első félidőben ugyan az érdieknek több helyzetük is volt, de ezeket nem tudták gólra váltani, míg a vendégek csupán kétszer jutottak el az érdi kapuig.

A fordulás után néhány perc elteltével Kelemen Patrik egy egyéni akciót követően vette be a vendégek kapuját (1-0), de tíz perccel később Füredi Ádám egy jobboldali szabadrúgásvariáció után távolról bevette Kertész Ferenc kapuját (1-1). Sőt, a 71. percben Serfőző Bence révén már vezetett is a Győr-Moson-Sopron megyei alakulat.

A folytatásban az érdiek küzdöttek az egyenlítésért, amelyhez a lehetőségeik is meg voltak, de nem tudtak élni vele, így a 2018/2019-es idényben elszenvedték első vereségüket.

- Az első félidő mezőnyjátékot hozott, a második volt az, amire azt mondom, hogy mi vagyunk, ott ment a labda, játszottunk, jött a gól is. Két gólt kaptunk, de nem is mondanám, hogy helyzete volt az  ellenfélnek. Jól játszottunk, én büszke vagyok a srácokra. Benne volt a győzelem is, de sajnos most így sikerült – értékelt Kelemen Patrik.

- Két lehetőségecskéből rúgott két gólt a Ménfőcsanak, szinte végig uraltuk a játékot. Extranagy helyzeteink nem voltak, de jóval több, mint az ellenfelünknek. Néha ilyen a foci, van ilyen, ma sem vallottunk szégyent, megtett a csapat mindent, de most nem sikerült sajnos – értékelt Limperger Zsolt.

- Meddő mezőnyfölényben volt az Érd, de összességében helyzeteket nem tudott kialakítani ellenünk, mi pedig két jól eltalált lövéssel meg tudtuk nyerni a mérkőzést. Szervezettek voltunk. Azt is tudni kell, hogy mi győri csapat vagyunk és előnyünkre válik, hogy Győr-Moson-Sopron megyében jelenleg egy NB III-as csapat van – fogalmazott Mayer János, az ESK Ménfőcsanak vezetőedzője.

Az Érdi VSE legközelebb szeptember 16-án, 13 órakor lép pályára, amikor a III. kerületi TVE vendégeként játszik.

NB III, Nyugati csoport, 6. forduló
Érdi VSE-ESK Ménfőcsanak 1-2 (0-0)
Érd, 200 néző. V: Szommer Attila (Varga Gábor, Illés Tamás)
Érdi VSE: Kertész F. – Honti (Bogdán, 80.), Bozsoki, Pallagi, Pintér N. – Koós, Kónya, Melczer – Kalmár (Németh G. V., 39.), Kelemen P., Gera D.

Vezetőedző: Limperger Zsolt

ESK Ménfőcsanak: Ficsór – Kőris (Böcskey, 59.), Németh B., Gyagya, Füredi – Visy (Szilvágyi, 59.), Kószás – Weitner, Czanik (Nagy Ádám, 89.), Kelemen M. – Serfőző
Vezetőedző: Mayer János

Gól: Kelemen P. (52.), ill. Füredi (63.), Serfőző (71.)

Fotó: Balogh István

Címkék