Megtapasztalhatták a nemzetközi mezőnyt

Folytatódott a szezon az Érdi Torna Club akrobatikus torna szakosztályának, amely a II. Budapesti Nemzetközi Akro Cupon vett részt három egységgel az őszi idény első megmérettetésén.

Hasonló tartalmaink:

A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezett kétnapos viadalon az ÉTC három formációja mutatta be gyakorlatát. A youth hármasok között induló Koszta Melinda–Krausz Kitti–Gerzanics Csenge alkotta trió rontás miatt egy pont levonást kapott, emiatt a 27. helyen végzett. Az egyébként még gyermek korosztályba tartozó Balogh Máté és Töpler Natasa kettős az eggyel nagyobbaknál, a youth kategóriában szerepelt, ahol egy rontás miatt második helyen végzett.

Míg a legnagyobbaknál, a 11-16-os korosztályban Kis Vanda, Balogh Dorka és Sárdi Borbála hármasa ugyan remek gyakorlatot mutatott be, de ez a tizenegyedik helyre volt elég.

– Nagyon sok induló volt. A 11-16-os hármasunk szép gyakorlatokat mutatott be, nem is hibáztak, de művészi pontszámban alacsonyabbakat kaptak, mint amilyenre számítottunk, így a tizedek is sokat számítottak, ezáltal nem jutottak be a legjobb nyolcba. A statika és a dinamika gyakorlatuk is szépen sikerült, épp ezért nagyon sajnáljuk, hogy nem jutottak a nyolc közé – mondta Baloghné Papp Ildikó, az ÉTC akrobatikus torna szakosztályának vezetője.

– Youth hármasunknál volt rontás. Az ő kategóriájukban harminc induló volt, úgyhogy népes mezőny gyűlt össze. A rontás miatt – ami egypontos levonással járt – kívül csúsztak és a mezőny hátsó részében végeztek, amit azért sajnálunk, mert az elemek szépek voltak és egyéni rontás következménye volt a levonás – fogalmazott a szakosztályvezető.

A Balogh Máté–Töpler Natasa vegyespárosnak ez volt az első nemzetközi megmérettetése, ráadásul a youth korosztályban. Igaz, kategóriájukban rajtuk kívül csak egy egység indult.

– Két hónap alatt próbáltunk felkészülni a nemzetközi versenyre. Tudtuk, hogy ők még nincsenek teljesen készen, viszont azt is tudtuk, hogy az ő kategóriájukban nincs sok induló, ezért nem az eredmény miatt indítottuk el őket, hanem azért, hogy szokták a nemzetközi verseny hangulatát, amely teljesen más, mint egy hazai verseny. Sajnos nem tudták hiba nélkül lehozni a gyakorlatukat, de náluk ez nem is volt elvárás – mondta Baloghné Papp Ildikó, aki megjegyezte, hogy az eredmények ellenére így is hasznos volt a nemzetközi verseny, hiszen az európai mezőny trendjét is megláthatták, illetve felmérhették, hogy hogyan állnak a környező országokhoz képest.

Az országos bajnokság fináléjába jutáshoz hamarosan megkezdődnek a pontszerző viadalok, hiszen október 27-én Érden, a Batthyány Sportiskolai Általános Iskolában rendezik meg az ÉTC Kupát.

Az Érdi Torna Club indulói a II. Budapesti Nemzetközi Akro Cupon:
youth hármas: Koszta Melinda–Krausz Kitti–Gerzanics Csenge 27.
youth vegyespáros: Balogh Máté–Töpler Natasa 2.
11-16: 
Kis Vanda–Balogh Dorka–Sárdi Borbála 11.

(fotó: Érdi Torna Club)

Címkék