Gólzápor! Győzelem!

Az első félidő ugyan csak két gólt hozott, a fordulás után azonban potyogtak a találatok az Érdi VSE és a Pénzügyőr SE érdi összecsapásán az NB III Nyugati csoportjának tizedik körében. A fordulatos meccset az érdiek nyerték 4–3-ra.

Hasonló tartalmaink:

Jól, helyzetekkel kezdte a Pénzügyőr SE elleni hazai mérkőzését az Érdi VSE, amely már a találkozó elején több lehetőséget kidolgozott, igaz, egy szabadrúgás után Kertész Ferencnek is nagyot kellett védenie. Aztán a 17. percben Mojzer György labdaszerzését követően Kelemen Patrik és Gera Dávid összjátéka után utóbbi hat méterről lőtte ki a kapu hosszú sarkát (1–0).

Nem sokkal később azonban egy baloldali szöglet után a vendégek egyik játékosa lent maradt, amiért Szabó Levente játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest a korábbi érdi játékos, Feil Máté a kapu bal oldalába lőtte (1–1). A PSE egyenlítését követően alábbhagyott a mérkőzés lendülete, ugyan mindkét csapatnak meg voltak a lehetőségei, de közel sem akkorák, mint a gólokat megelőzően. Így az öltözőbe is döntetlennel vonultak a felek.

A fordulás után nagy mezőnyfölényt alakított ki a házigazda, mégis a vendégek megfordították a mérkőzést, miután Feil Máté szabadrúgása a kapufáról csattanva Kovács Gábor elé került, aki az üres kapuba pofozott (1–2). Azonban egy perccel később Gera Dávid egyenlített, amikor Mojzer György lövése Gábor Péterről épp az érdi támadó elé pattant és kilőtte a rövidet (2–2). De itt nem állt le a gólváltás, újabb egy perc sem telt el, és ismét vezetett a PSE, amikor egy védelmi kihagyás után Turi Ákos teljesen üresen vezethetett ziccert Kertész Ferencre, a pasaréti támadó pedig ellőtte a kapus mellett (2–3).

Hiába került másodszor is hátrányba Limperger Zsolt együttese, nagyon nyomott az újabb egyenlítésért, ami a 73. percben össze is jött, amikor a csereként beálló Ország Péter jobboldali beadására tökéletesen érkezett a röviden Mojzer György (3–3).

A hajrában Pintér Nikola remek szólója után kényszerítőzött a vendég tizenhatoson belül Mojzerrel, majd kilőtte a rövidet, így ismét az érdiek megszerezték a vezetést (4–3), előnyüket meg is tartották, s begyűjtötték a három pontot.

– Jól kezdtünk, meg voltak a lehetőségeink, de az egyenlítő gól megfogta a csapatot. A szünetben rendeztük a dolgainkat és Pintér Nikola beállásával nyíltabbá váltunk és több lehetőségünk volt. Hazai pályán négy gólt rúgva nem lehetett más, mint a győzelem, de három ilyen gólt nem lehet kapni, ezen javítani kell – értékelt Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

– Gratulálok az Érdnek a győzelemhez, de saját csapatomnak is gratulálnom kell, mert aki látta az eddigi meccseinket, az a mai játék alapján azt mondja, a Pénzügyőr miért van a tabella alján. Ezt szörnyű megélni egy edzőnek és a játékosoknak. A második helyezett otthonában három gólt szereztünk és nem tudtunk pontot szerezni… Az Érdnek ragyogó játékosai vannak, nekünk pedig a fölfelé játékban voltak problémáink, amin változtattunk és úgy néz ki, ez működött, hiszen a három gól mellett több helyzetünk is volt. Még így sem vagyunk frusztráltak, mert becsületesen dolgozunk – mondta Hevesi Tamás, a PSE szakvezetője.

– Gratulálok a csapatnak, nagyon jó meccset játszottunk, szerencsére két gólt is tudtam szerezni. Az első félidőben hamar vezetést szereztünk, de kicsit elkényelmesedtünk. A második játékrészre összekaptuk magunkat és igazi csapatként tudtunk nyerni. Jó a társaság és csapatként egyben vagyunk, ennek is köszönhető, hogy kétszer is fel tudtunk állni a hátrányból és meg tudtuk nyerni a meccset – fogalmazott az érdiek duplázó középpályára, Gera Dávid.

Az Érdi VSE legközelebb a bajnokság 11. fordulójában október 21-én, 11 órakor a Puskás Akadémia FC II otthonában lép pályára Felcsúton.

NB III, Nyugati csoport, 10. forduló
Érdi VSE–Pénzügyőr SE 4–3 (1–1)
Érd, 250 néző. V: Szabó Levente (Rideg Martin, Skover Péter)

Érdi VSE: Kertész F. – Bogdán (Ország, 64.), Bozsoki, Pallagi, Németh G. V. – Koós (Pintér N., 54.), Kónya, Melczer – Kelemen P. (Balázsovics, 81.), Mojzer, Gera D.
Vezetőedző: Limperger Zsolt

PSE: Gábor P. – Beszterczei, Burka, Kovács Gábor, Szabó Balázs – Varga Bence (Vitelki, a szünetben), Despotovic (Szigeti, 88.), Karvalics, Varga-Sebestyén – Turi Á., Feil (Farkas Máté, 86.)
Vezetőedző: Hevesi Tamás

Gól: Gera D. (17., 63.), Mojzer (73.), Pintér N. (84.), ill. Feil (25. – tizenegyesből), Kovács Gábor (60.), Turi Á. (64.)

(fotó: Balogh István)

Címkék